Benassal encara l’inici del ‘Mes de l’avellana’

Un fruit típic i benvolgut per tota la localitat que ocupa una part capital en la gastronomia benassalenca

Amb l’arribada de la tardor també ho fa la temporada de l’avellana a Benassal, un fruit típic i benvolgut per tota la localitat que ocupa una part capital en la gastronomia benassalenca. L’Ajuntament de Benassal, amb el suport de diferents organitzacions com la Diputació de Castelló i Turisme Comunitat Valenciana, ha dissenyat una programació amb jornades, activitats i exposicions gastronòmiques per a promocionar i difondre les característiques úniques d’aquest aliment tan important a Benassal. El ‘Mes de l’Avellana’ se celebra del 9 al 31 d’octubre, incloent un tast de vins i degustació de tapes elaborades amb avellanes el dia festiu 9 d’octubre, i una visita guiada a un bancal d’avellaners en el festiu 12 d’octubre.

La present edició estrena una nova jornada gastronòmica amb la I edició del Mercat de l’Avellana i productes de Benassal, una idea pensada perquè negocis locals tinguen majors oportunitats de publicitar els seus propis productes casolans. Se celebrarà el dia 31 d’octubre al matí, previ a l’acte de clausura de l’esdeveniment. A més, en aquesta edició anual de la fira gastronòmica de Benassal també participen activament cinc restaurants de la localitat, que han elaborat un menú degustació sobre la base del producte estrella de l’avellana. Els restaurants són Gastro Brasería El Rincón, Hotel Restaurant Novella, Hotel Restaurant La Castellana, Bar Cooperativa i Bar Nostre Bar.

Així mateix, també es programa un taller de manualitats amb avellanes per a tota la família el dissabte 16. A més, a l’edifici de la Mola s’ha programat l’exposició permanent ‘L’avellana. Fruit de tardor’, visitable en horari d’atenció al client de l’Oficina de Turisme. L’aforament limitat per a totes les activitats és de 80 persones, amb reserva per ordre d’arribada. Les mesures higièniques i sanitàries s’hauran de respectar en tot moment per a garantir la seguretat de les persones participants i organitzadores.

Directe