Morella acollirà aquest cap de setmana la Fira Tastem

Es tracta d’una fira gastronòmica de les comarques dels Ports, Alt i Baix Maestrat

El Centre de Turisme (CDT) Morella-Els Ports, ubicat a la Fàbrica de Giner de Morella, acollirà este cap de setmana la primera edició de la Fira Gastronòmica Tastem. Esta fira estarà dirigida pel cuiner Miguel Barrera, qui compta amb una Estrella Michelin, i versarà entorn a la gastronomia rural de muntanya, amb protagonisme per ales comarques dels Ports, Alt i Baix Maestrat. L’entrada a la fira i a totes les activitats és gratuïta. Cal fer la inscripció en la web de la Fira o en les oficines de turisme de Morella i Comarca, així com en l’Ajuntament.

Al llarg del cap de setmana hi haurà demostracions culinàries realitzades per xefs representatius de la cuina rural i les jornades giraran entorn dels productes més representatius de les nostres comarques com són la tòfona, els bolets, la carn i els formatges, així com la mel, l’oli o el safrà. Al llarg del desenvolupament de la Fira també tindran lloc degustacions, activitats, tallers i actuacions. La cuina autòctona estarà representada per Àngela Milian, del restaurant Vinatea, Raquel Ferrer, del Mesón del Pastor, Avelino Ramon, del restaurant Daluan, Jorge Carceller, del restaurant La Llànega de Castelló, i Carlos Gutiérrez, de Casa Roque.

Aquesta iniciativa pretén potenciar i promocionar la gastronomia de les nostres terres al temps que els participants gaudeixen d’un paratge emblemàtic i acollidor com és la Fàbrica de Giner de Morella. Els visitants de la Fira podran comprovar l’excel·lent treball que fan els restaurants dels nostres pobles i relacionats amb els mateixos per tal de mantenir viva la cuina tradicional, elaborada amb productes de proximitat, i maridar-la amb la innovació i la cuina d’avantguarda sense desmerèixer la seua essència més ancestral.

Rhamsés Ripollés, alcalde de Morella, junt als responsables de Turisme Comunitat Valenciana i Miguel Barrera, ha destacat en la presentació d’avui que “animem a tota la ciutadania a gaudir d’esta fira i de les activitats per a tots els públics en un lloc tant bonic i especial com la Fàbrica Giner i les instal·lacions del CDT+i”.

Inici dels cursos al
CDT+i Morella-Els Ports

Per altra banda, cal ressaltar que en el CDT Morella-Els Ports s’han iniciat els nous cursos. En concret s’està impartint el curs sobre Operacions Bàsiques de Cuina que permet obtenir un certificat de professionalitat del nivell 1 i com ja es va informar, al ser els alumnes de diferents municipis de tota la comunitat valenciana, el CDT+i els ofereix l’allotjament necessari per a que puguen desenvolupar la seua tasca formativa i per tant, ja s’ocupen part de les habitacions destinades per a l’alumnat amb les que compta esta infraestructura.

Directe