Tot a punt per al repte de l’Aplec en pandèmia

Aquesta serà una edició diferent degut al coronavirus

Tot a punt per al repte de l’Aplec en pandèmia

Finalment, després de molt de temps d’espera i molts dubtes aquest cap de setmana arriba l’Aplec dels Ports a Forcall. La celebració comarcal es va haver de suspendre per la pandèmia de la COVID-19 l’estiu passat. Enguany es celebrarà una edició reduïda en actes i participants, però que requereix la mateixa il·lusió i treball.

Ha calgut moltes hores de treball i d’adaptació a la nova realitat per a poder celebrar la festa amb les majors garanties, però ara per fi ha arribat.

Així, aquest Aplec s’ha plantejat com una edició normal quant a infraestructures, tot i que algunes, com el càmping o la secció de dutxes no s’han muntat.

Les darreres restriccions imposades per la Generalitat Valenciana per a lluitar contra la pandèmia de la COVID-19 no afectaran el desenvolupament de l’Aplec, que ja es va plantejar amb uns aforaments molt reduïts.

La pandèmia també ha colpejat les finances de l’organització, que rebrà menys gent que en un any normal. Tampoc podrà comptar amb els diners que es replegaven a les festes proaplec, però es confia en poder cobrir els costos.

L’Aplec es sustenta en la col·laboració dels veïns de cada poble. Enguany, com la resta d’edicions, molta gent ha oferit la seua ajuda per a fer la festa una realitat, però les mesures logístiques que ha calgut adoptar per a poder oferir la seguretat necessària fa que encara s’accepten nous voluntaris.

Fàtima Ortí és membre de la Comissió organitzadora de l’Aplec dels Ports

L’Aplec també comptarà amb dos punts violeta repartits pel poble, que comptaran amb voluntaris formats per a oferir ajuda, suport i informació.

Tot preparat per a gaudir de l’Aplec de Forcall, una celebració que serà diferent, però com la resta d’edicions, inoblidable.

Directe