Es cancel·la l’Aplec dels Ports

Anuncien que la festa comarcal se celebrarà el 23, 24 i 25 de juliol de l'any vinent

Des de la comissió organitzadora de l’Aplec dels Ports, que enguany s’havia de celebrar el darrer cap de setmana de juliol a Forcall s’anuncia a “aplequers i aplequeres” que “l’Aplec 2020 es cancel·la”. En els 42 anys que havia de complir la festa comarcal, només havia faltat a la cita l’any 2006, en que Sorita va rebutjar el fer-ho i cap altre poble va tenir temps d’agafar el relleu.

L’any 2020 la comarca dels Ports tampoc tindrà festa comarcal, però el motiu ha sigut l’emergència sanitària derivada del coronavirus. Els joves encarregats d’amanir la festa comarcal per excel·lència, amb un missatge a les xarxes socials asseguren que “no ha estat fàcil prendre aquesta decisió, però esperem que, com nosaltres, penseu en la nostra comarca i en el millor pels Ports”.

La decisió ha estat complicada degut a la importància que aquesta festa representa per a la comarca dels Ports però, “atenent-mos a la coherència, a la responsabilitat i al sentit comú, considerem que no podem tirar endavant la festa amb normalitat. Aquesta pandèmia ha afectat, també, la nostra comarca i, tenint en compte que més de la meitat de la població és major de 50 anys veiem un risc innecessari celebrar la 42a edició al 2020. La nostra trobada comarcal no només és festa, és també reivindicació, cultura i, sobretot, suport als col·lectius més vulnerables dels nostres pobles i ara, més que mai, és el moment de demostrar-ho”.

L’organització del 42é Aplec dels Ports ha consultat aquesta decisió “amb ajuntaments, anteriors organitzacions i amb la futura comissió de Portell que estava decidida a seguir la roda al 2021”

L’Aplec dels Ports conta “Una història per al record”

“No volem que el sentiment d’aplec que hem estat fent créixer es perda, volem animar-vos a seguir lluitant junts pels nostres drets i reivindicant les nostres mancances amb més força que mai, treballant per la comarca i sent responsables davant aquesta situació que estem vivint”, continuen.

View this post on Instagram

Aplequers i aplequeres, hem de comunicar una notícia molt important per tots. ⚠️ L'Aplec 2020 es cancel·la ⚠️ No ha estat fàcil prendre aquesta decisió, però esperem que, com nosaltres, penseu en la nostra comarca i en el millor pels Ports, ja que més del 50% de població és major de 50 anys. No volem que el sentiment d'aplec que hem estat fent créixer es perda, volem animar-vos a seguir lluitant junts pels nostres drets i reivindicant les nostres mancances amb més força que mai💪🏼, treballant per la comarca i sent responsables davant aquesta situació que estem vivint. Tornarem a celebrar la nostra festa comarcal per excel·lència el 23, 24 i 25 de juliol de 2021. Per tu, pels teus majors i per nosaltres, ara més que mai, tots som Aplec. Moltes gràcies Comarca dels Ports🤗

A post shared by Aplec dels Ports (@aplecdelsports) on

Des de l’organització es mostren optimistes i anuncien que “tornarem a celebrar la nostra festa comarcal per excel·lència el 23, 24 i 25 de juliol de 2021”, encara que puntualitzen que això serà “si la llei ens ho permet”.

“Per tu, pels teus majors i per nosaltres, ara més que mai, tots som Aplec”, conclouen.

Directe