Pepet i Marieta, Xavi Sarrià, El Diluvi o Zoo van a l’Aplec de Forcall

La comissió organitzadora insisteix en què cal inscripció prèvia

Pepet i Marieta, Xavi Sarrià, El Diluvi o Zoo van a l’Aplec de Forcall
Zoo, en un fotograma d'un videoclip

L’organització de l’Aplec dels Ports ha fet pública tota la programació prevista per al cap de setmana del 23, 24 i 25 de juliol. La festa comptarà amb un ampli ventall d’activitats i actuacions per a tots els públics.

Els actes que conformen l’atípica 42a edició de l’Aplec començaran divendres a les 19 h amb la presentació del Diccionari Amanoset dels Ports, un projecte de recollida de lèxic típic de la comarca dels Ports en el qual l’organització ha treballat des de fa mesos. Posteriorment, hi haurà una xerrada sobre la línia MAT (molt alta tensió) i la inauguració d’una exposició.

A les 22 h es farà la inauguració de l’Aplec a càrrec de La Xalera i la nit es tancarà amb l’actuació del grup Pepet i Marieta. Les activitats del dissabte començaran al matí amb una despertà amb els Tabalers i Dolçainers i després hi haurà diferents xerrades i presentacions culturals que tractaran temes del territori valencià. Al migdia hi haurà una actuació de muixeranga i un vermut musical. A la vesprada a les 16 h tindrà lloc una xerrada sobre el projecte “Muntanyes d’il·lusions” i l’actuació de Trobadorets. A les 19 h, actuació de Maluks, Skartxoarmados, “No s’apaguen les estreles” amb Xavi Sarrià, i El Diluvi. Diumenge es tancarà l’Aplec amb, al matí, una xerrada de la Colònia forcallano-catalana, una presentació a càrrec del Centre d’Estudis dels Ports i l’actuació de Ramonets. Al migdia hi haurà vermut musical i paella monumental. Per acabar, a les 16 h titelles amb Projecte Caravana i a les 17 h actuacions de Cesk Freixas, Summer Ends i Zoo i la cloenda del 42é Aplec dels Ports.

Xavi Sarrià, en una imatge promocional

Com ja s’ha explicat en altres ocasions, enguany l’Aplec tindrà un aforament reduït a causa de les mesures COVID i s’haurà de reservar plaça per a les activitats més multitudinàries, com són els concerts. Aquesta inscripció es podrà fer a partir del dimarts 6 de juliol i fins el dijous 15 en diferents punts físics habilitats a la comarca dels Ports. Per a la resta d’actes caldrà inscripció prèvia mitjançant formularis en línia.

Des de la comissió organitzadora “volem destacar que aquest Aplec no serà com els habituals, no hi haurà zona d’acampada i es donarà prioritat d’assistència a la gent de la comarca dels Ports per evitar desplaçaments i aglomeracions innecessàries. Teniu tota la informació de les inscripcions a la pàgina web de l’aplec i a les xarxes socials”.

Directe