El Consorci de Bombers ratifica la major oferta de l’última dècada amb 24 places

El diputat Abel Ibáñez destaca que “comptarem a més amb 32 persones en una borsa d'ocupació que estava inoperativa”

L’Assemblea General del Consorci Provincial de Bombers ha ratificat per àmplia majoria la proposta d’ampliar les places del procés de selecció i provisió de bombers i caps, la qual cosa ha permés que ampliar de manera significativa l’oferta d’ocupació que es va iniciar en 2018 amb unes bases que a penes recollien dues noves places per a bombers i altres tantes per a cap.

Així, amb el punt aprovat aquest migdia en l’assemblea, “hem aconseguit cinc places més per a cap i 15 més per a bomber, per la qual cosa estem parlant d’un total de 24 noves ocupacions fixes per al Consorci Provincial, que és sens dubte la major oferta de l’última dècada”, segons ha destacat el diputat delegat de l’àrea, Abel Ibáñez.

El diputat provincial en aquest sentit, ha destacat que la intenció de l’actual equip de govern progressista era “haver aprofitat aquest procés selectiu per a arribar a unes 40 places, però els informes jurídics de la casa ens han marcat el límit legal que teníem per a ampliar les poques places que es van convocar en 2018”.

Abel Ibáñez ha subratllat que la convocatòria que es va posar en marxa fa tres anys pels anteriors responsables de la Diputació “no es va traure en les millors condicions, perquè es va fer sense la corresponent Oferta d’Ocupació Pública i, per consegüent, sense saber les necessitats reals de la plantilla”.

Malgrat això, “l’actual corporació progressista ha treballat de manera intensa per a poder ampliar aquestes 2 places de bomber i les 2 de cap perquè som conscients que hi ha necessitats que cobrir”. Amb això, s’han sol·licitat els corresponents informes jurídics, que són els que ens han marcat el topall de cinc places més per a cap i 15 més per a bomber ja que estem parlant d’un procediment que ja estava en marxa”.

Sobre aquest tema, Abel Ibáñez, ha posat en valor “les noves places que cobrirem, però també la borsa d’ocupació d’unes 32 persones que tindrem perquè estava totalment inoperativa i havia deixat amb un buit important al Consorci”. A més, insisteix el diputat, “una vegada quede definit aquest procediment obrirem un nou perquè som conscients que cal continuar reforçant la plantilla”.

Es jubilen dotze bombers
del Consorci Provincial

El president de la Diputació, José Martí, ha presidit l’acte d’homenatge a 12 bombers del Consorci Provincial que en els últims mesos han accedit a la fase de jubilació. En nom de la Diputació i dels ajuntaments de la província als quals han prestat servei els ha donat “les gràcies per una llarga vida professional de treball per els altres” i “per haver dedicat els seus millors anys al servei de la societat de la província de Castelló”.

Un esforç professional que fa possible que els bombers del Consorci Provincial “siguen el ‘buque insignia’ de la Diputació, el cos que treballa perquè la ciutadania se senta segura en els moments de major dificultat: quan hi ha incendis i temporals, en els casos en què els pobles queden incomunicats per la neu, quan és necessari rescatar persones perdudes en el medi natural o quan es produeixen accidents greus en carretera”.
Durant l’acte també ha pres la paraula el diputat de Bombers, Abel Ibáñez, qui destacat la capacitat de la plantilla del Consorci per a “adaptar-se a la nova realitat i als protocols de l’època Covid, fent tasques de suport als ajuntaments i a la ciutadania, de nord a sud i d’est a oest de la província”.

Els bombers homenatjats pel seu pas a la jubilació són José Martínez, Manuel Sellés, Miguel Beltrán, Joan Antoni Edo, Manuel Sorigó, Serafín Monforte, José Miguel Nebot, José Luis Beltrán, Amador Alventosa, José Ramón García, José Vicente Sales i Francisco Montañés.

Directe