Hi haurà 15 noves places de Bombers per a 2021

El consorci provincial supera per primera vegada els 20 milions de pressupost

Hi haurà 15 noves places de Bombers per a 2021
Els bombers de CAstelló, en una imatge d'arxiu

Un pressupost que supera la barrera dels 20 milions i que suposarà una important ampliació de la plantilla per a 2021. Són dos dels aspectes més destacats dels comptes econòmics del Consorci Provincial de Bombers de Castelló per a l’any que ve, aprovades aquest dimecres en assemblea general sense cap vot en contra.

Presidida pel president de la Diputació, José Martí, l’assemblea ha comptat, entre altres, amb la presència del secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel; el director general d’Emergències, Adolf Sanmartín; i el diputat provincial de Bombers, Abel Ibáñez.

El president de la Diputació ha posat en valor “el diàleg” com el principal camí per a haver aprovat hui “un pressupost que creix quasi un 5 per cent a 2020, arribant als 20,4 milions d’euros, i que, sens dubte, reflecteix que per a nosaltres les emergències i les condicions de treball dels bombers del consorci són una prioritat”.

Aquest dimecres s’ha celebrat l’assemblea general del Consordi Provincial de Bombers de Castelló

José Martí, en aquest sentit, ha incidit en el “esforç” a ampliar la plantilla per a 2021 en haver-se aprovat 19 noves places per a l’any que ve, “un pas sens dubte enorme per a poder atendre les necessitats que ens han traslladat des del col·lectiu”. Amb això, el president de la Diputació destaca que “queda clar que farem tot el que siga a la nostra mà perquè el Consorci Provincial de Bombers continue sent una referència a nivell nacional”.

19 noves places,
15 d’elles de bomber

En termes similars s’ha expressat el diputat provincial, Abel Ibáñez, qui ha posat valor “l’absència de vots en contra del pressupost”. Ibáñez ha insistit en “l’extraordinari interés que hem posat per a augmentar la plantilla, escoltant així als representants dels bombers i conscients que era un aspecte fonamental que calia atendre”. Així, el pressupost recull 19 noves places per a 2021: 15 bombers, un capatàs coordinador, dos operadors de comunicacions i un tècnic d’administració general.

Abel Ibáñez, a més, s’ha referit a un aspecte i que estava sense atendre des de l’any 2011. Es tracta dels imports de les hores extres, “que porten sense actualitzar-se des de fa una dècada i que ara, a partir de l’1 de gener de 2021, ajustarem com correspon”.

Pel que respecta al pressupost en si, que s’eleva a 20.475.538 euros, contempla un total d’1.664.593 euros en l’apartat d’inversions reals, que se centraran en el parc d’emergències de l’Alcora; actuacions en helisuperficies en diversos municipis; renovació de maquinària, estris, mobiliari i vestuari o, finalment, reformes i adequacions dels parcs.

Directe