Morella ofereix vivenda com a incentiu per a cobrir llocs de treball

L’Ajuntament de Morella s'ha reunit amb ASETMICO per a potenciar les contractacions

Aquest dijous ha tingut lloc una reunió entre l’Ajuntament de Morella i la nova junta directiva de l’Associació d’Empresaris Turístics de Morella i Comarca (ASETMICO). En aquesta es van tractar diversos temes com la promoció de la ciutat i les ajudes per a empreses afectades per la COVID-19. També es va parlar sobre la dificultat que pateix el sector empresarial, no sols a nivell turístic, sinó també la construcció entre altres, per a cobrir les ofertes de treball i la preocupació que comparteixen consistori i empreses.

Javi Tena és el president d’Asetmico

Morella és un poble dinàmic i amb emprenedoria on les xicotetes empreses i autònoms, el qual en estos moments té una important capacitat de generar ocupació, però, actualment es troben en dificultats per a trobar personal. Així, en aquest encontre es van plantejar, de manera immediata, fer una recopilació de totes les ofertes i necessitats de personal per part de les empreses i autònoms i fer una major difusió per a donar a conéixer esta informació a un nombre major de persones demandants, també de fora de la comarca dels Ports, ja que el mercat laboral de proximitat no és suficient.

Per una altra banda, es percep que un factor important que agreuja este problema és l’accés a la vivenda. Al respecte, des de l’Ajuntament de Morella es va traslladar la possibilitat de posar les vivendes rurals del consistori a la disposició de les necessitats de les empreses que ho necessiten. D’aquesta manera, en les pròximes setmanes es traslladarà a ASETMICO la disponibilitat d’estes vivendes, ja que algunes ja estan reservades per a l’estiu. A més, cal recordar que es treballa en la posada en funcionament d’una nova oficina de vivenda i altres iniciatives d’àmbit urbanístic per a revertir esta situació.

Una altra línia de treball que es va tractar en la reunió és la que té a veure amb els plans d’ocupació, ja que des de l’associació s’ha traslladat que en alguns casos es veuen com contraproduents. Així, l’Ajuntament de Morella va informar dels que estan en marxa, la seua funció social i el reforç de serveis que necessita el municipi. Es farà un seguiment de cadascun d’ells, traslladant la informació als empresaris per avaluar canvis i millores, si són necessaris, ja que l’ajuntament i l’associació entén la seua labor social i de servei públic, però que no han de ser un obstacle a l’ocupació.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “compartim la preocupació del sector empresarial és fonamental la col·laboració en este i molts altres temes” i ha afegit que “Morella és una ciutat dinàmica gràcies a moltes xicotetes empreses i autònoms que hem de treballar colze a colze”.

Rhamsés Ripollés és l’alcalde de Morella

L’edil ha explicat que “les comarques d’interior tenim moltes oportunitats i necessitem que les polítiques, d’ocupació de vivenda per posar alguns exemples, s’adapten a esta realitat”. Rhamsés ha remarcat que “des de l’ajuntament comptarem amb ASETMICO, com hem fet sempre, i valorem el seu treball” i ha comentat que “des de la cooperació ens dirigirem a la resta d’administracions”.

Directe