Benassal és “la millor aigua del món” des de fa 12 anys

Aconsegueix una vegada més la màxima puntuació del Superior Taste Award 2021

Benassal és “la millor aigua del món” des de fa 12 anys
Una imatge promocional de l'Aigua de Benassal

Per dotzé any consecutiu, Aigua de Benassal ha obtingut la màxima puntuació en l’última edició del premi Superior Taste Award, el certamen anual que organitza el International Taste Institute de Brussel·les i que reuneix 200 dels millors sumillers del món i restaurants amb estreles Michelin de 20 països diferents, com El Bulli a Espanya, Le Ritz o Le Jules Vernes de França.

Aigua de Benassal reedita el seu títol de “la millor aigua del món” després de rebre 90,2 punts sobre 100, la qual cosa li confereix les tres estreles d’or i la qualifica com a producte amb un sabor superior. L’aigua mineral natural de la Font d’En Segures ve presentant-se a aquest certamen des de 2010 i ha aconseguit les màximes puntuacions, de manera consecutiva, en els tastos a cegues on és avaluada per la seua qualitat organolèptica, seguint cinc criteris d’anàlisis del International Hedonic Sensory (estàndards AFNOR XP V09A): primera impressió, visió, olfacte, sabor i sensació final.

Aquest nou guardó se suma als altres onze obtinguts durant la seua trajectòria en el certamen, juntament amb el Crystal Taste Award de 2015, que determina la puresa d’aigua i el Diamond Taste Award de 2018, que premia de manera especial la seua constància i qualitat a nivell mundial. Amb aquest nou premi, Aigua de Benassal s’aferma com un referent en les aigües premium en els mercats nacionals i internacionals.

Qualitats reconegudes
des del segle XVIII

Des del S. XVIII són conegudes les qualitats de l’aigua que brolla de manera natural de la Font d’En Segures a Benassal, però és l’any 1928 quan és declarada Miner-Medicinal i d’utilitat pública per RO convertint-se en l’aigua que mèdics com el Dr. Puigvert indicaven per a les afeccions de renyó i salut en general.

La clau de l’èxit de l’Aigua de Benassal radica en la seua equilibrada composició química, de mineralització feble i rica en calci i bicarbonat, que reverteix en alts beneficis per a la salut del consumidor, corroborats per un estudi del departament de Medicina Preventiva i Salut Pública, ciències de l’Alimentació, Toxicologia i Medicina Legal de la Universitat de València.

Aigua de Benassal ha estat sempre present en el sector de l’alimentació de la Comunitat Valenciana i sud de Catalunya, però també en els establiments de restauració i hostaleria, posicionant-se en les últimes dècades com un producte gurmet.

A més, és l’única empresa de la Comunitat Valenciana que comercialitza aigua mineral natural en cristall, la qual cosa li confereix un avantatge competitiu en un mercat que vira cap a la utilització d’envasos reutilitzables per normatives mediambientals. Aquest sentit, com a aposta ferma de la companyia pel desenvolupament sostenible, Aigua de Benassal s’ha marcat com a objectiu implantar aquest tipus de format en el sector de l’alimentació i conscienciar així de la importància de reduir el consum de plàstics.

De la mateixa manera, l’empresa ve assumint polítiques per a la preservació de l’aigua com a recurs natural imprescindible per a la vida, com la conservació del seu entorn més pròxim que posseeix gran valor ecològic. La companyia embotella al voltant de 15 milions de litres anuals que acrediten una explotació segura del brollador.

Directe