La Marie Claire aplica un ERTO a quasi 550 dels 600 treballadors

La companyia, comprada per Think Textil fa dues setmanes, busca viabilitat

Una imatge d'arxiu de la fàbrica de Vilafranca

Els nous propietaris de la Marie Clarie des de fa tan sols dues setmanes, Think Textil, han comunicat ja als 600 treballadors de la companyia que es presenta un expedient de regulació temporal d’ocupació, un ERTO, fins a final d’any per donar-li viabilitat a la marca. Aquests es sumen ara als expedients que s’han aplicat durant els darrers anys i mesos per acotar el nombre d’empleats. Tot causat a què els resultats econòmics de la companyia estaven sent molt negatius, especialment acuitats per la pandèmia del coronavirus i una baixada del 50% en les vendes i la situació s’estava complicant fins a tal punt que els empleats ja fa cinc mesos que no cobren el seu sou.

Després de les negociacions sembla que la nova propietària i els sindicats han arribat a un acord per a procedir a aplicar un ERTO a quasi 550 dels 600 treballadors que s’engloben entre les plantes de Vilafranca, on es quedaran 32 treballadors, i Borriol, amb 37. Aquest s’aplica a aquells als quals no se’ls havia aplicat en els passats. Amb aquest reduït equip volen fer front als compromisos adquirits per l’empresa per a les pròximes setmanes i en quant entren noves comandes, com potser algunes de material sanitari per als hospitals valencians, s’anirà reincorporant a la part de la plantilla que siga necessària.

Ara la lluita dels treballadors és la de cobrar les mensualitats que se’ls endeuten que arriben fins al mes de desembre de 2020, l’acord consta de què a partir d’ara les nòmines ja les podran cobrar per part de la Seguretat Social i l’empresa anirà pagant a poc a poc el sou que els manca. També és ara la prioritat d’altres organismes oficials i proveïdors als quals també se’ls deuen diners.

En un comunicat l’empresa explica les causes del desfalc econòmic pel qual passa actualment la companyia entre les quals destaquen que la Marie Claire “no s’ha adaptat a la baixada en vendes tal com ho va fer al principi de la pandèmia” fet que coincideix actualment amb “l’època més baixa de vendes del nostre sector”, que sol ser durant la primavera i s’incrementa a l’estiu.

Amb aquesta maniobra Think Textil pretén donar-li de nou viabilitat a una empresa que factura 25 milions d’euros a l’any i que és clau per al manteniment de centenars de famílies dels Ports, per tant per a la lluita contra el despoblament. Així, des de l’empresa confien en el fet que amb aquest canvi la Generalitat injecte nous recursos i poder mantenir així tots els llocs de treball. La compravenda del negoci va comptar a meitat mes d’abril amb el vistiplau de l’Institut Valencià de Finances, qui avalà el canvi.

Directe