L’empresa Think Textil compra la Marie Claire de Vilafranca

L'operació de venda ha comptat amb el vist i plau de l'Institut Valencià de Finances

La fàbrica de Vilafranca, en una imatge d'arxiu

L’empresa Think Textil, dedicada principalment a la logística tèxtil s’ha fet amb la propietat de l’empresa Marie Claire, empresa centenària que compta amb la seua planta principal de fabricació a Vilafranca i un centre logístic a Borriol amb més de 500 treballadors entre les dues àrees productives. L’operació de venda de Marie Claire ha comptat amb el vist i plau de l’Institut Valencià de Finances (IVF), que als darrers temps ja havia fet constar la necessitat d’un canvi en el model malgrat el reconeixement amb el que compta la marca en la fabricació de calces, pantys o calcetins i donades a més les pèrdues econòmiques que arrossegava.

La Generalitat Valenciana sempre ha tingut en consideració la importància de Marie Claire per a la zona nord de Castelló, declarant-la com a una empresa estratègica ja que en el cas de la planta de Vilafranca, es troba en una zona de risc de despoblació en la denominada ‘Espanya Buida’ i d’ella depèn l’economia d’aquesta població dels Ports i d’altres municipis veïns tant de terres de Castelló com de Terol. Un fet que ha permès a Marie Claire rebre ajudes i crèdits de fons públics per tal de garantir la seua viabilitat en moments de greus dificultats. Des de l’any 2002, l’administració valenciana ha fet arribar ajudes de més de 8 milions d’euros i en aquestos moments l’empresa tindria pendents de devolució al voltant de 4 milions, segons dades d’Hisenda.

La pandèmia de la Covid-19 tampoc ha ajudat a millorar les coses per a l’empresa Marie Claire i fins i tot les ha agreujat. Marie Claire ha hagut de fer canvis en la seua producció amb la situació sanitària, iniciant la fabricació de productes com les mascaretes i les bates sanitàries. Amb aquesta venda a Think Textil, el sindicat CC.OO. considera que el gir de en capital i la nova gestió de Marie Claire “facilitarà que la Generalitat injecte nous recursos per facilitar la viabilitat del projecte”. De fet, des del sindicat s’emetia un comunicat informant d’una reunió celebrada el passat divendres en format de videoconferència amb la presència del Conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicente Soler , la Secretària Autonòmica de model econòmic i financiació María José Mira, Manuel Illueca (Director de l’Institut Valencià de Finances), els administradors de l’empresa Marie Claire a més dels Secretaris Generals d’Indústria de Comisions Obreres i de FICA-UGT del País Valencià. A la mateixa també participava Jorge Sirvent en representació del Comitè d’Empresa i l’alcaldessa de Vilafranca, Silvia Colom, preocupats per la situació de l’empresa davant dels impagaments de les darreres nòmines. Amb la presència de Think Textil es pretén que Marie Claire puga accedir al Fons Valencià de Resiliència.

Think Textil, és una empresa que compta amb un important coneixement de la xarxa logística tèxtil amb Inditex com a principal client. Compta amb 30.000 metres quadrats operatius en plataformes a Madrid, Saragossa, Catalunya i Galícia. Compta com a director general amb el valencià Álvaro Bordils, llicenciat en Administració d’Empreses per la Universitat de València.

Directe