Pam Collado comença el segon repte del projecte “Muntanyes d’Il·lusions”

Va en bici cada dia de Vilafranca a Portell per reivindicar el despoblament i lluitar per l'escola de la que és mestra

Aquesta setmana Portell dona el tret d’eixida al segon repte esportiu del projecte Muntanyes d’Il·lusions, que busca revertir la situació de despoblament que pateix el municipi. Pam Collado, la mestra encarregada de l’aulari de la localitat que pertany al CRA Celumbres, és la impulsora d’aquesta iniciativa.

El primer repte va consistir a recórrer en dos dies els 166km del Camí de Conquesta que passa pels pobles de la comarca dels Ports. Pam i la seua parella ho van aconseguir alhora que van donar visibilitat als pobles de la comarca i van portar la reivindicació per l’escola rural a un altre nivell.

El segon repte començà aquest dilluns i consisteix en el fet que la mestra faça el trajecte d’anada i de tornada des de casa fins l’escola en bicicleta fins a final de curs. Pam és resident de Vilafranca, per tant, haurà de fer 17 km d’anada i 17 km de tornada, 34 km diaris i dues hores de bicicleta en total. Collado detalla que “aquest repte és l’entrenament per a un tercer que es durà a terme al juny i que actualment estem acabant de planificar”.

“Muntanyes d’Il·lusions” lluita per la supervivència de l’escola rural i, sobretot, per a poder mantenir oberta l’aulari de Portell. Per a ajudar econòmicament a les futures famílies que puguen instal·larse a la localitat, es posarà a la venda un llibre benèfic realitzat per la mestra i els seus alumnes. Així i tot, tothom que vulga pot contribuir a la causa i recolzar aquest bonic projecte fent donacions amb el concepte: MUNTANYES D’IL·LUSIONS al següent número de compte corresponent a l’Associació Esportiva Toll d’en Drac de Portell: ES1030587354212720201306.

Directe