Pam Collado completa el repte donant la volta als Ports

La mestra de Portell ha fet els 166 quilòmetres del GR-331 en dos dies per visibilitzar el despoblament

Pam Collado, la mestra de Portell que ha engegat “Muntanyes d’il·lusions”, un projecte esportiu per a donar visibilitat al despoblament i intentar que no desaparega l’aulari de la localitat, ha completat el primer dels reptes que s’havia marcat. Aquest divendres i dissabte baix el nom “La il·lusió mou les meues cames” ha donat la volta completament a la comarca dels Ports realitzant en sols dos dies els 166 quilòmetres del GR-331 junt amb la seua parella.

Aquest ha sigut un cap de setmana complicat pel que fa a la meteorologia. Dissabte començaven ben d’hora, quan encara era de nit, i després de 70 quilòmetres amb fred, pluja i neu arribaven així a Forcall. Allí tenien un dels avituallaments dels companys del club Trencatermes que els van acompanyar durant alguns trams com també ho van fer del Club Esportiu Xafa-Roques i alguns companys del CRA Celumbres. En pocs minuts arribaven a Villores per a dinar, amb ja 70 quilòmetres a les cames.

Arribaren a Morella a dormir a l’Hotel Rey don Jaime de Morella unes hores després ja cansats per uns camins molts d’ells per descobrir que valen la pena, segons Collado. Al matí següent la neu va ser la protagonista endarrerint unes hores el temps de recorregut però segons la protagonista valia la pena poder disfrutar dels paisatges.

Després d’hores amb bon temps i temperatures més agradables que dissabte arribaven ja de nit a Vilafranca amb el repte aconseguit i començant a preparar ja el següent, desplaçar-se tots els dies en bicicleta des de la seua residència a Vilafranca fins el lloc de treball, a l’escola de Portell. Aquest repte començarà en tornar de les vacances de Setmana Santa i s’allargarà fins a final de curs.

Després de superar el repte, Collado ha explicat a comarquesnord que l’experiència ha sigut molt dura amb molts quilòmetres i moltes hores a les cames però que estan molt satisfets pel que han fet. Tot amb la intenció de recaptar diners que aniran destinats a la família o famílies que acaben instal·lant-se a Portell.

Directe