Les restriccions pel coronavirus, al menys fins l’1 de març

Ximo Puig anuncia que "les restriccions no duraran ni un dia més del necessari"

Les restriccions pel coronavirus, al menys fins l’1 de març

“La Generalitat ha decidit prorrogar les mesures vigents i allargar-les fins el dia 1 de març”. Així ho ha anunciat el president de la Generalitat, Ximo Puig, després d’haver presidit la reunió de la Mesa Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació davant la covid-19.

El president ha assegurat que “no estem per a relaxar-nos. Estem millorant, però encara no estem bé. Les restriccions duraran –només– el temps que siga necessari. Ni un dia més del necessari”, ha explicat Puig.

“L’esforç col·lectiu ha tingut una millora col·lectiva. Estem salvant vides. Estem fent, entre tots, el més gran que podem fer. En 10 dies, 30.000 malalts menys i en 17 dies, 2.000 hospitalitzats menys”. Són els motius que ha exposat Puig a l’hora de prendre aquesta decisió.

Les mesures que es mantenen vigents són:

▸ Les trobades familiars o socials dins de les cases queden limitades al mateix nucli de convivència, excepte excepcions.

▸ En l’espai públic –bé siguin espais tancats o a l’aire lliure–, les trobades familiars o socials queden limitats a un màxim de 2 persones, tret que es tracte de convivents.

▸ En tots dos casos s’apliquen les següents excepcions: reunions laborals o institucionals, activitats en l’àmbit educatiu i les cures a persones vulnerables (majors, menors).

▸ El confinament perimetral municipal s’aplicarà des de les 15.00 hores del divendres a les 6.00 del dilluns següent.

Roda de premsa sobre la Mesa Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació davant la COVID-19

A aquestes, cal sumar el tancament de l’hostaleria a tota la Comunitat Valenciana i el tancament del comerç a partir de les 6 de la vesprada, segons va anunciar el president Ximo Puig el passat 19 de gener.

En la reunió de la comissió interdepartamental han participat la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra; el vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau; la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo; el conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà; la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, i els consellers d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, i de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España.

Pla Resistir i noves ajudes
al sector turístic

En el transcurs de la roda de premsa, el president ha fet referència al Pla Resistir amb el que s’està intentant compensar als sectors més afectats per les restriccions per a frenar la pandèmia, i ha recordat que està dotat amb més de 400 milions d’euros en ajudes directes.

Puig ha assegurat comprendre el malestar dels afectats i per això ha insistit que la Generalitat els compensarà de la manera “més àgil i eficaç possible”, perquè segons ha manifestat “hem de salvar vides i també salvar autònoms, pimes i treballs”.

En aquest sentit, ha anunciat que aquesta mateixa tarda, el Diari Oficial de la Generalitat ha publicat un nou paquet d’ajudes dirigides al sector turístic. Les noves ajudes compten amb 18 milions d’euros que arribaran a 5.000 empreses dedicades a l’allotjament, agències de viatges, restaurants, festivals de música i altres empreses, els qui podran sol·licitar-les a partir del 22 de febrer.

Procés de
vacunació

Respecte del procés de vacunació, al qual s’ha referit com “el gran actiu per a superar la pandèmia” i “la porta de l’esperança”, el president ha destacat que ja han estat administrades més de 210.000 dosi en la Comunitat Valenciana. Així mateix, ha assegurat que, en finalitzar aquesta setmana, 100.000 valencianes i valencians hauran rebut ja les 2 dosis.

A més, el cap del Consell ha assegurat que “s’està avançant molt en la protecció de les persones més vulnerables” i que a partir de la setmana vinent donarà principi i es completarà la vacunació en els Centres de Dia, així com de les persones majors de 90 anys i dels grans dependents.

Directe