Els Bombers apropen els pacients de diàlisi als centres de salut per al tractament

Pels problemes de circulació a causa de la borrasca Filomena

Les obligacions del Consorci Provincial de Bombers -depenent de la Diputació de Castelló- d’aquests dies van molt més enllà de retirar la neu de les calçades o de rescatar persones atrapades en vehicles. També estant prestant recolzament als serveis mèdics de titularitat autonòmica per a transportar els pacients de diàlisi dels pobles afectats per les nevades als seus centres de salut, salvant així els problemes de connexió que hui encara perduren per l’aparició de gel a les carreteres provincials després del pas de ‘Filomena’.

Fins a ahir dimarts s’han comptabilitzat una desena de trasllats amb aquest fi mèdic. El protocol establert, segons ha informat el diputat Abel Ibáñez, ha consistit en el transport de les persones interessades des dels seus mateixos domicilis fins a un punt intermedi lliure de neu, on es fa el canvi de vehicle i és la Conselleria qui es fa càrrec de l’últim tram. Una vegada finalitzat el tractament, els bombers els recullen de nou al mateix lloc per a retornar-los a les seues llars.

“Hi ha tractaments que no es poden discontinuar, com és el cas de l’hemodiàlisi, per això hem posat a disposició de la gent i de la sanitat pública els nostres recursos perquè cap persona es quede a casa sense rebre l’atenció sanitària que li pertoca”, ha assegurat Ibáñez.

Des de la posada en marxa d’aquest servei, aquest mateix dilluns, s’ha gestionat el trasllat de pacients radicats a localitats com Forcall, Morella, la Todolella, les Useres, Vilar de Canes i Atzeneta del Maestrat. A més a més, els bombers han realitzat altres set serveis sanitaris, prioritzant en tot moment que els pacients pogueren rebre l’assistència sanitària que requeriren.

Garantir el proveïment
de vacunes

A banda d’aquest servei, Protecció Civil de la Diputació ha col·laborat també amb la sanitat valenciana per a assegurar l’abastiment de vacunes de Covid-19 als municipis coberts per la neu així com en el transport de les proves PCR a l’hospital de Vinaròs per al seu anàlisi.

Mentre hi haja vials impracticables o perillosos per a la circulació continuarà en actiu aquest servei del Consorci Provincial de Bombers.

Directe