Es posen les primeres vacunes de la covid19 a Benicarló, Vinaròs i Peníscola

Víctor Ferreres Urchaga ha estat la primera persona

Es posen les primeres vacunes de la covid19 a Benicarló, Vinaròs i Peníscola
Els primers vacunats de Benicarló

Dolores, de 103 anys, ha estat la primera receptora de la vacuna per a la covid19 a Peníscola, en la Residència Bendicto XIII.

“Amb zero positius al llarg de la pandèmia ha estat i és exemple de gestió. Enhorabona, amb aquest nou pas continuem recorrent el camí”, diu l’alcalde Andrés Martínez en aquest dia tan esperat al municipi on es comença a veure la llum al final del túnel.

Vacunació
a Benicarló

Per la seua part, el personal del Centre de Salut de Benicarló ha posat també aquest dimecres la primera de les dos dosis de la vacuna de la covid19 als nou treballadors i a 11 dels 16 usuaris de la Residència Sant Francesc. En concret, la primera persona vacunada ha estat l’usuari de la residència Víctor Ferreres Urchaga.

Està previst que en el moment en què a les persones que han vacunat avui se’ls pose la segona dosi, es comencen a vacunar als cinc usuaris de la residència restants, que en aquests moments estan passant les festes de Nadal als seus domicilis familiars i no estan convivint al centre.

Pel que fa a l’inici de la vacunació al Geriàtric Sant Bartomeu i a la Residència i Centre de Dia El Collet, Salut Pública encara no ha determinat la data.

Durant el primer trimestre del 2021, a la Comunitat Valenciana, s’administraran més de 377.000 dosis de la vacuna Pfizer, que corresponen, al tractar-se de dos dosis per persona, a més de 188.000 persones vacunades. Després dels centres residencials, la vacuna començarà a administrar-se al personal sanitari que treballa en primera línia de la lluita contra la covid19, a la resta de personal sanitari i als grans dependents no institucionalitzats.

Respecte dels contagis al Geriàtric Sant Bartomeu, en aquest moment hi ha un cas actiu d’una treballadora, per la qual cosa s’ha realitzat un cribratge tant als treballadors com als usuaris del centre, que ha resultat negatiu per a tots els residents i personal.

Pel que fa a la Residència i Centre de Dia El Collet, no hi ha casos positius, encara que s’està pendent de la serologia que es durà a terme demà per tal de donar per tancat el brot.

També aquest dimecres s’ha iniciat la vacunació contra la covid-19 en la residència de Sant Sebastià de Vinaròs, on s’han vacunat tant als usuaris, com als treballadors i a les germanes.

Directe