Diputació i Ajuntament avancen en el futur del Colomer-Zurita

També han tractat l’actuació d’emergència a l’Espai Firal a causa dels desperfectes que va provocar el vent fa unes setmanes

El President de la Diputació de Castelló, Jose Pascual Martí, i l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, s’han reunit avui a Castelló per a tractar diversos temes que afecten la localitat. Així, cal destacar la voluntat de posar en marxa un conveni de col·laboració referent al Colomer Zurita, després dels avanços en la seua propietat, tal com es va acordar l’any 2018 i on participen la Generalitat Valenciana, la Diputació de Castelló i l’Ajuntament de Morella.

Cal recordar que el 13 d’agost de l’any 2018 la Generalitat Valenciana, la Diputació de Castelló i l’Ajuntament de Morella van acordar treballar conjuntament. Posteriorment, el 14 d’octubre de l’any 2019 , la Diputació i el consistori signaven la cessió definitiva d’aquest. L’alcalde de Morella ha destacat que “es tracta de fer un pas més en el futur d’aquest edifici tan emblemàtic de la nostra ciutat i la implicació de les diferents entitats amb la posada en marxa d’un conveni de col·laboració”.

A més, l’edil ha explicat que “els pressupostos municipals per a l’any 2021 acolliran les primeres actuacions en aquest edifici, el qual està previst que albergue l’Escola de Música de Morella i altres activitats culturals”. Rhamsés també ha comentat que “hem tractat altres temes com l’actuació d’emergència a l’Espai Firal per a reparar els desperfectes que va causar el vent fa unes setmanes, sent necessària l’ajunda d’emergència de la Diputació, així com altres aspectes que afecten Morella i la resta de poblacions del terme”.

Desperfectes a
l’Espai Firal

Fa unes setmanes el vent va causar diversos desperfectes a la teulada de l’Espai Firal de Morella. L’Ajuntament de Morella va informar a l’empresa asseguradora sobre aquest fet i la necessitat de les actuacions d’emergència per arreglar aquestos, les quals poden costar al voltant de 200.000 euros. Així, en la reunió d’avui també s’ha tractat la possibilitat de col·laborar en aquesta actuació d’emergència.

Finalment, el President i l’alcalde també han tractat aspectes sobre Morella i altres poblacions del terme municipal com la millora dels criteris que afecten les pedanies o als termes municipals extensos com és el cas de Morella. També la millora d’infraestructures com l’enllaç entre la carretera de Xiva i l’entrada a Morella, així com el suport a altres activitats culturals com, per exemple, el Festival i acadèmia de música medieval i renaixentista Early Music Morella o al sector agroalimentari i de proximitat de la zona.

Directe