Sant Jordi alça dilluns el confinament preventiu de la població

Després d'evitar la propagació del coronavirus "gracies a la responsabilitat dels veïns"

Dos operaris desinfectant un parc infantil

L’Ajuntament de Sant Jordi alçarà el dilluns el confinament preventiu que havia decretat fa ja dues setmanes per a evitar la propagació del coronavirus en el municipi. Ho fa després d’aconseguir mantindre controlada l’expansió de la malaltia en el seu terme malgrat seguir molt activa a la comarca, gràcies a l’actitud responsable de tots els veïns.

L’alcalde de Sant Jordi, Iván Sánchez, ha afirmat que “podem alçar les mesures preventives perquè la propagació està actualment controlada. He d’agrair a tots els veïns el seu comportament exemplar, però hem de continuar sent molt prudents perquè el risc de contagi es manté, com estem comprovant en municipis del nostre entorn”.

De fet, gràcies a l’actitud responsable dels veïns i les mesures de seguretat sanitària i neteja municipals a penes es comptabilitzen huit casos positius des del començament de la pandèmia al començament d’enguany. Per això, l’Ajuntament de Sant Jordi mantindrà la neteja intensiva en els establiments públics, comerços, bars, espais públics i contenidors tant del nucli urbà com de Panoràmica.

Cal tindre en compte que dijous passat 5 de novembre, Iván Sánchez va prendre la decisió de limitar l’activitat i la mobilitat al poble. Per això, fins dilluns que ve es mantenen tancades totes les instal·lacions municipals i dels parcs, la suspensió de totes les activitats esportives, alhora que han estat sota mínims els serveis que es presten a l’Ajuntament. No obstant això, això no impedeix que els veïns es puguen moure amb tranquil·litat i eixir de casa sense problemes.

L’alcalde ha assegurat que “és preferible previndre per responsabilitat abans que haver de prendre mesures de xoc, com està passant en altres municipis de la comarca, alguns de l’entorn de Sant Jordi. Per això és important que els veïns siguen conseqüents, vagen amb compte i limiten les seues activitats socials per a evitar contagis, especialment ara que entrem en el cap de setmana i la gent sol socialitzar més”.

L’Ajuntament de Sant Jordi manté operatius “tots els serveis essencials i ofereix informació de manera fluida perquè els veïns del municipi sàpien en tot moment quines novetats puguen sorgir”.

Directe