Es prorroga el tancament de la Comunitat fins al 9 de desembre

Ximo Puig demana que s'avancen les compres de Nadal tot i que seran unes festes diferents

Ximo Puig, ahir al Palau de la Generalitat Valenciana

La Generalitat ha prorrogat fins al 9 de desembre el tancament perimetral de la Comunitat Valenciana dins de les mesures de protecció enfront de la COVID-19. La notícia ja s’havia avançat aquesta setmana, però s’ha oficialitzat amb la publicació del decret del president de la Generalitat, Ximo Puig, publicat aquest divendres en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

A més, també prorroga la declaració de confinament dels municipis d’Elda i Petrer durant un període de 14 dies naturals, comptats a partir de les 00.00 hores d’aquest dissabte, 21 de novembre.

La restricció d’entrades i eixides de persones del territori de la Comunitat Valenciana es prolonga des d’aquest migdia, hora en la qual finalitzava el termini vigent, fins a les 23.59 hores del dimecres, 9 de desembre.

D’aquesta manera, fins llavors no es podran realitzar desplaçaments fora de la Comunitat Valenciana ni entrar en ella, excepte motius justificats, com els relacionats amb assumptes laborals, d’estudis i metges o per a tornar al lloc de residència habitual o cuidar de persones dependents, entre altres.

Tal com figura en el decret, “la situació epidemiològica actual aconsella prorrogar aquestes mesures, a l’efecte de continuar frenant els contagis que s’estan produint”.

S’adopten les mesures “tenint en compte la valoració global d’indicadors sanitaris, epidemiològics, socials, econòmics i de mobilitat, i amb base en els informes de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública”.

Uns nadals
diferents

El president de la Generalitat, Ximo Puig reconeix que aquestes no seran unes festes de Nadal com les que estem acostumats, ja que es preveuen restriccions encara per concretar. “Hem de ser conscients que no seran les festes de sempre. Les viurem d’una altra manera, encara que l’important és el sentiment i no la manera d’expressar-lo”, ha manifestat. Ximo Puig ha indicat que en aquests moments no pensa en relaxació de les mesures.

Tot i això, el president Puig demana que mantinguem també algunes dels costums nadalencs, com són els regals, però demana que s’avancen les compres el més possible per a evitar aglomeracions als comerços els darrers dies.

“Pense que en la mesura que siga possible, estaria bé una harmonització en el conjunt de mesures, encara que poguera haver-hi algunes excepcions. Però arribant a acords generals en com organitzar el Nadal i les festes”, ha dit Puig.

Directe