La residència de Morella tindrà només 56 places i s’eliminen les habitacions quàdruples

Les modificacions incrementen la ràtio del personal

La residència de Morella tindrà només 56 places i s’eliminen les habitacions quàdruples
La residència, en una imatge recent

La Conselleria d’igualtat millora l’atenció en la residència de Morella en incrementar la ratio del personal i reformar algunes instal·lacions del centre. El director general d’Infraestructures de Serveis Socials de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Enric Juan, ha explicat els canvis que s’han realitzat en les instal·lacions de la residència per a persones majors de Morella que han permés, afirma, “incrementar la ràtio del personal del centre i millorar l’atenció a les persones residents”.

Segons ha assenyalat, el centre comptava encara amb habitacions quàdruples, i ha detallat les adaptacions que s’han realitzat per a convertir-les en habitacions dobles i individuals “reduint així la capacitat del centre a 56 places i, per tant, augmentant la ràtio del personal que treballa en la residència”. El director general ha assegurat també que en mantenir-se íntegra el finançament que rep el centre per part de la Generalitat en comparació amb anys anteriors “s’ha pogut incrementar la inversió que es fa per plaça i dia, que passa dels 60 euros establerts anteriorment als 72,65 euros actuals”.

Així mateix, el director general d’Infraestructures de Serveis Socials ha destacat que aquest tipus de centres amb menys capacitat i major atenció és precisament el model residencial que des de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives volen impulsar i fomentar per a humanitzar els centres residencials per a persones majors i que se semblen cada vegada més a una llar.

S’instal·larà un
nou ascensor

D’altra banda, Enric Juan ha assenyalat que continuant amb les millores del centre estan previstes altres reformes, com el projecte d’instal·lació d’un altre ascensor que està en tràmit de licitació per valor de 235.000 euros.

Recordem que el ple del Consell va aprovar recentment el conveni que manté amb la Congregació Germanes de la Consolació pel qual la Conselleria finança amb 1.488.967 euros la gestió i el funcionament d’aquest centre residencial de Morella durant 2020.

Directe