El toc de queda ja està en vigor a la Comunitat Valenciana

Consulta què es pot i què no es pot fer entre mitjanit i les sis de la matinada

El toc de queda en la Comunitat Valenciana comença a partir de ja. El Diari Oficial de la Generalitat ja ha publicat la resolució que l’estableix cada jornada a partir de mitjanit i fins al 9 de desembre.

D’aquesta manera, a partir d’ara, no es podrà circular per la via pública des de les dotze de la nit fins a les sis del matí.

L’objectiu de la Generalitat amb aquestes mesures és evitar botellots i festes il·legals que, segons sanitat, és on ara mateix es produeixen més contagis.

El president Ximo Puig, en una Declaració Institucional des del Palau de la Generalitat ha anunciat les mesures incidint en què “la Generalitat és partidària d’una solució comuna per a tot Espanya. Una solució modulable, segons la situació de cada territori, per afrontar millor esta segona onada de la pandèmia” però “mentre arriba una resposta conjunta, la Comunitat Valenciana no va a quedar-se esperant. No podem perdre ni un sol dia”, ha apuntat el president.

Puig demana als valencians “canviar el xip”, “extremar la precaució” i, com el president del Govern Pedro Sánchez en la seua intervenció de divendres, adverteix que vénen setmanes molt dures.

Les cinc
mesures

↳ 1
▸ Es restringeix la mobilitat nocturna a tota la Comunitat Valenciana entre les 12 de la nit i les sis de la matinada.

▸ En eixa franja horària, només podran transitar pel carrer aquelles persones que vagen a treballar, que tornen a casa del treball, o que es desplacen per una causa de força major, com una urgència mèdica o l’atenció d’una persona depenent.

↳ 2
▸ Es limita a 6 persones el número màxim de membres en una reunió de caràcter familiar o social en espais públics, i també en espais privats entre persones no convivents.

↳ 3
▸ Els jardins i zones d’esplai a l’aire lliure només podran estar oberts fins les 10 de la nit.

↳ 4
▸ En establiments d’hosteleria i restauració:
· El consum serà sempre en taula, mai en barra.
· Les taules seran d’un màxim de 6 persones.
· i els establiment tancaran a la mitjanit

↳ 5
▸ Queda prohibida la venda d’alcohol entre les 10 de la nit i les 8 del matí, excepte en hosteleria i restauració.

↳ Com a recomanacions, la nova resolució demana ajornar les activitats familiars o socials que no siguen imprescindibles, així com limitar l’activitat social en les pròximes setmanes.

Declaració Institucional del president de la Generalitat, Ximo Puig

El toc de queda tindrà excepcions, i és que es podrà sortir al carrer sempre que es tracti d’una urgència mèdica, per a acudir a atendre una persona dependent o per a desplaçar-se entre el lloc de treball i el domicili si alguna persona entra o surt de treballar durant les hores que duri aquesta espècie de confinament nocturn.

El DOGV també especifica que podran romandre obertes les farmàcies o les estacions per a repostar combustible.

Puig ha recordat com “la incidència del virus és menor ací que a tots els territoris del nostre entorn. Som la comunitat peninsular amb la incidència més baixa del virus. Tots els països dels nostre entorn europeu tenen major incidència que la Comunitat Valenciana. Però no podem perdre temps. Perquè perdre temps, en este moment, és perdre vides, treballs i benestar”, i és eixe el motiu que ha portat a la Generalitat a “fer un esforç major per part de tota la població” que permete “arribar al Nadal en les millors condicions socials, familiars i comercials”, alhora que es busca “no estrangular l’economia i la vida quotidiana amb mesures que ningú desitja”.

Directe