El toc de queda a la Comunitat Valenciana és qüestió d’hores

La consellera de Sanitat diu que "no anem a esperar que la situació empitjore"

Ana Barceló, en una imatge d'arxiu

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha explicat que les mesures que s’adoptaran aquests pròxims dies estan preses d’acord amb les dades epidemiològiques dels últims dies. Així, ha declarat que “aquestes restriccions de mobilitat responen a estudis epidemiològics, no tenen a veure amb la política, ja que el principal objectiu és protegir la salut de tota la població”.

Ana Barceló ha afegit que “la Comunitat Valenciana no vol esperar que la situació empitjori i no demorarem aquesta decisió perquè es tracta d’impedir que el virus continuï transmetent-se”.

A més, Barceló ha incidit en què “no volem esperar a tenir un situació que ens porti a actuar de forma més onerosa per a la ciutadania i per a l’economia”.

Tal com ha assenyalat la consellera, les dades epidemiològiques demostren un avanç dels contagis, ja que “en dues setmanes, ha augmentat un 45% la incidència i que, al llarg del mes d’octubre, les persones hospitalitzades han crescut un 97%, i les persones ingressades en UCI, un 65%”. “Hem arribat a 2.189 hospitalitzats, en les últimes hores tenim 766 persones ingressades. Arribem a 386 persones en UCI, avui tenim 117 en les UCI, per la qual cosa estem encara lluny dels pitjors moments de la pandèmia, però no volem tornar a aquesta situació”.

Marc legal per a la
restricció de moviment

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha encarregat a l’Advocacia de la Generalitat i a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública l’elaboració d’una resolució que estableixi la restricció de mobilitat nocturna en tota la Comunitat Valenciana, entre la mitjanit i les sis del matí.

En les pròximes hores estarà ultimada aquesta resolució, que serà remesa al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) per a la seva validació, amb la finalitat que pugue fer-se efectiva en els primers dies de la setmana pròxima, ha precisat el president, que ha remarcat que s’informarà, en qualsevol cas, a la ciutadania amb temps suficient sobre l’entrada en vigor d’aquesta nova mesura de prevenció que s’estendrà fins al dia 9 de desembre.

Tal com ha explicat el president, en aquesta franja horària només podran transitar pel carrer aquelles persones que vaiguen a treballar, que tinguin una urgència mèdica o que es desplacin per a atendre persones dependents. La mesura busca limitar el principal focus de contagis: les reunions de caràcter social, els botellons i les festes privades, que atempten contra la salut del conjunt de la ciutadania.

Directe