Quart dia sense morts per coronavirus en la Comunitat Valenciana

El departament de salut de Vinaròs té només 8 casos actius en els darrers 14 dies

Un hospital de la Comunitat Valenciana, en una imatge recent

La Comunitat Valenciana no registra, per quart dia consecutiu, cap mort per coronavirus. Al mateix temps, les altes a pacients amb coronavirus segueixen en augment i en les últimes 24 hores s’han registrat 218 noves altes, que eleven a 12.533 el total de persones curades (el 76,2% de tots els casos detectats). Per províncies: 1.557 a la província de Castelló, 4.464 en la d’Alacant i 6.507 en la de València, a les quals cal sumar altres 5 corresponents a desplaçats.

Quant a casos positius nous, des de l’actualització d’aquest dimarts s’han detectat 16 casos a través de PCR que eleven a 11.254 el total de positius des que va començar la pandèmia. Per províncies: 2 a Castelló (1.568 en total); 1 a la província d’Alacant (3.925 en total); 12 a la província de València (5.755 en total); i un cas sense assignar. Cal sumar també 5 no assignats de dies anteriors.

En aquests moments, queden actius 2.470 casos, un 15% de tots els casos detectats des de l’inici de la pandèmia.

El nombre de persones ingressades per coronavirus als hospitals valencians és de 165: 14 a la província de Castelló, d’ells 3 en l’UCI; 60 a la província d’Alacant, d’ells 11 en l’UCI; i 91 a la província de València, d’ells 8 en l’UCI.

El nombre d’altes de professionals sanitaris és de 2.222 i el nombre total de positius en professionals en aquests moments és de 494.

El total de defuncions per coronavirus és de 1.439 en aquests moments. L’increment de casos reflectit en relació amb la dada de l’última actualització respon a la incorporació de 7 defuncions que es es van produir en residències durant l’última setmana de maig i que, després de la seua notificació i les exhaustives comprovacions realitzades, es confirmen o vinculen epidemiológicamente amb Covid. Per províncies: 220 a la província de Castelló, 504 en la d’Alacant i 715 a la província de València.

El nombre total de proves dutes a terme per a la detecció del coronavirus han sigut 341.408 de les quals 236.435 han sigut a través de PCR i 104.870 a través de test ràpid.

Actualització de la
situació en residències

Avui per avui hi ha algun cas positiu en 74 centres (8 a la província de Castelló, 30 en la d’Alacant i 36 a la província de València).

▸ Residents nous positius: 1
▸ Treballadors nous positius: 1
▸ Residents morts: 0

En aquests moments, es troben baix vigilància activa de control sanitari 28 residències en la Comunitat Valenciana: 8 a la província de Castelló, 7 a la província d’Alacant i 13 a la província de València.

Les dades al
nostre territori

Les dades al territori del Departament de Salut de Vinaròs deixen un acumulat de 145 casos positius comprovats amb PCR des del començament de la pandèmia, dels que en els darrers 14 dies n’estan actius 8. D’aquests casos recents hi ha, entre altres, un a Morella, un a Càlig i dos a Vinaròs. El balanç de morts per coronavirus des del començament de la pandèmia és de 30 persones.


Gràfic actualitzat en temps real

Pertanyen al Departament de Salut de Vinaròs les localitats del Baix Maestrat, Catí (Alt Maestrat) i totes les de la comarca dels Ports excepte Vilafranca, Ares del Maestrat i Castellfort, sent aquests tres pobles dependents de l’àrea sanitària de Castelló.

Directe