Morella registra una pluja de fins a 523,6 mm/h en pocs minuts

S'acumulen 15,4 l/m2 en pocs minuts que els aficionats han gravat en vídeos

Morella registra una pluja de fins a 523,6 mm/h en pocs minuts

Una breu però intensa tronada ha descarregat fins a 15,4 l/m2 en a penes 15 minuts de duració, segons apunta el Servei Oficial de l’Agència Estatal de Meteorologia a la Comunitat Valenciana, incidint en què, d’eixe total “15,4 l/m2 en només 10 minuts”.

La intensitat màxima de la precipitació ha sigut de 523,6 mm/hr a les 19:55 hores de la vesprada segons ha recollit l’aparell de l’estació automàtica. A més de a Morella, també s’han registrat, entre altres, 14,6 l/m2 a Forcall; 13,8 l/m2 a Vallibona o 7,4 l/m2 a Fredes, “tots ells en uns pocs minuts”, com apunta l’AEMET.

Han sigut molts els morellans que han tret el mòbil per tal de retratar aquesta tempesta que, havent començat vora les vuit de la vesprada, ha durat pocs minuts. José Vicente Castel i Daniel Diago recollien imatges espectaculars a la Placeta dels Tarrascons. L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés també enregistrava imatges en vídeo des de la Costa de la Presó, des de les finestres del propi ajuntament, que compartia a les xarxes socials.

Altres també han gravat imatges de la tempesta des de la zona del portal de Sant Mateu, tant en l’exterior de les muralles com el la pròpia Costa de Sant Joan, convertida en una riu durant uns minuts.

L’AEMET també incideix en que “ahir va haver-hi tempestes més intenses que avui a l’interior nord de Castelló. La tempesta d’ahir va generar sis llamps en un radi de menys de 200 metres al voltant de Mas de Nasio, a Portell”. El Servei Oficial de l’Agència Estatal de Meteorologia a la Comunitat Valenciana ha compartit també un vídeo de l’observador meteorològic Juan Amela.

Les dades que deixa aquesta precipitació intensa es sumen a l’acumulat de juny, que és de 20,4 mm a penes havent començat el mes i de 569,4 mm en el que portem d’any. Cal recordar que ja el passat 23 d’abril a Morella ja havia plogut tant com en tot el 2019.

Pel que fa a la resta de dades meteorològiques de la jornada a la ciutat de Morella, segons l’estació meteorològica automàtica, la temperatura mínima del dia s’ha recollit just a les 12:01, sent de 25,7ªC, mentre que la mínima, pel moment, s’ha produït un cop acabada la tronada, a les 21:10 quan el termòmetre ha baixat fins als 14,4ªC. La velocitat màxima del vent, aquest dimecres a Morella, ha sigut de 33,8 km/h a les 17:36.

Directe