El foc causat per un llamp crema completament una pallissa a Portell

S'han mobilitzat per a la seua extinció els parcs de bombers dels Ports i el del Maestrat

Foto: @SIAB_Castellon

A meitat vesprada els bombers dels parcs del Baix Maestrat i el dels Ports del Consorci Provincial de Bombers de Castelló s’han mobilitzat juntament amb una unitat dels Bombers Forestals per tal d’apagar un incendi que s’havia declarat a una pallissa de Portell durant la tronada d’aquesta vesprada, concretament “al Mas del Nàsio” segons informa el gabinet de comunicació d’emergències i seguretat de la Comunitat Valenciana.

Un llamp hauria sigut el causant del foc, que ha afectat a la pràctica totalitat d’una antiga edificació, que està “aïllada i sense altres perills al seu voltant”, segons apunta el compte de twitter del servei d’informació del Consorci Provincial de Bombers de Castelló. L’incendi va generar una densa columna de fum, visible des del municipi.

Des de l’Ajuntament de Portell es va estar en contacte, en tot moment, amb els equips d’extinció i es va ajudar a la gestió de maquinària pesada necessària per a col·laborar en els treballs dels efectius de lluita contra el foc. Afortunadament, únicament es van produir danys materials, ja que el mas està deshabitat.

Vesprada de tronades
a les comarques del nord

Aquest dilluns, a partir de primeres hores de la tarde, ha deixat “tronades a l’interior nord de Castelló, que puntualment han tingut una intensitat forta” segons el Servei oficial de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) a la Comunitat Valenciana.

Fins a les sis de la vesprada s’havien acumulat precipitacions importants en algunes localitats de la comarca dels Ports, segons l’AEMET i l’AVAMET:

▸ La Mata ▸ 33,2 l/m2
▸ Cinctorres ▸ 23,5
▸ Vilafranca ▸ 22,6 l/m2
▸ Portell ▸ 17,6
▸ Castellfort ▸ 17,5 l/m2
▸ Forcall ▸ 9,5 l/m2
▸ Culla ▸ 7,0
▸ Morella ▸ 4,8 l/m2
▸ Catí ▸ 2,2
▸ Coratxà ▸ 2,2
▸ Xert ▸ 1,6
En la zona de Culla, segons l’AEMET, s’ha registrat una gran activitat en la tronada al voltant de les sis de la vesprada.

Aquest fet es pot veure en la fotografia del que observador meteorològic de Vilafranca Ignasi Llopis.

Directe