Ximo Puig opta per mantenir a la Comunitat Valenciana en fase 2

Tot i que encara s'està avaluant, no es passaria a fase 3 fins mínim el 14 de juny

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha anunciat avui que, tot i que la decisió no està encara presa, la Comunitat podria no demanar encara el pas a la següent fase de la desescalada el proper dilluns.

Tot i que en un primer moment es va dir des del Ministeri de Sanitat que les fases havien de ser d’un mínim de 14 dies, recentment es va obrir la possibilitat de reduir el període de temps a només una setmana. Puig, tot i això, s’inclina a que tota la Comunitat Valenciana romangue en la fase actual fins, al menys, el proper dilluns 14 de juny.

“Màxima
prudència”

La paraula més repetida pel cap del Consell en les darreres setmanes és la de “prudència” i l’ha tornara a mencionar, a preguntes dels mitjans de comunicació, assegurant que la Generalitat actuarà amb la “màxima prudència” a l’hora de sol·licitar el passe a la fase 3 de la desescalada.

Tal com ha indicat, encara que els indicadors són “positius”, resulta necessari dotar-se de “la major seguretat possible”, perquè eixa seguretat és un “actiu fonamental” per a la reactivació econòmica. Un d’aquests indicadors, ha agregat Puig, és l’anàlisi de les aigües residuals. Quan la Comunitat Valenciana passe a la fase 3 “ho farà amb totes les garanties”, ha afegit.

Això sí, Puig deixa caure la possibilitat que s’avancen algunes de les mesures de la fase 3, comara el poder anar a segones residències que estiguen en una altra província, donada la insistència, des del començament de la desescalada, en no fer des de la Generalitat una diferenciació entre províncies i pretendre avançar en bloc tota la Comunitat.

Directe