Dos nous positius per coronavius al territori

El Departament de Salut de Vinaròs no té cap mort per coronavirus en deu dies

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha mostrat la seua satisfacció per la decisió, comunicada aquest divendres pel Ministeri de Sanitat, que la Comunitat Valenciana, en el seu conjunt, estiga en la fase 1 a partir d’aquest dilluns, alguna cosa que ha atribuït al “immens esforç” de la ciutadania i del personal sanitari.

D’altra banda, ha explicat que el departament de salut de la Ribera ha passat a la fase 1 sense cap mena de restricció. Segons Barceló, “des de Salut Pública s’ha treballat intensament per a recuperar la traçabilitat dels casos que han aparegut en els últims dies”. D’aquesta forma, es va traslladar al Ministeri de Sanitat la proposta que aquest departament passara de fase sense restriccions.

A més, la consellera ha assenyalat que, a partir d’ara, la unitat territorial que es tindrà en compte a l’hora de passar de fase i per a permetre la mobilitat de la ciutadania serà la província.

La consellera ha volgut felicitar pel seu treball a tot el personal del sistema sanitari, així com al de Salut Pública, però també als ciutadans i les ciutadanes, ja que “ha seguit totes les mesures i recomanacions de les autoritats sanitàries i, junts, hem aconseguit el nostre objectiu”. “Seguim així, perquè aquesta setmana és decisiva i també ho és el comportament que tinguem tots”, ha assenyalat.

A més, ha recordat que s’entra ara “en una fase que és molt important consolidar”, per la qual cosa ha apel·lat a la responsabilitat de tot el món perquè “no baixe la guàrdia”. “Volem arribar tots junts a la segona fase i ho volem fer amb la seguretat i la certesa que no retrocedirem”, ha conclòs la consellera.

Actualització de la
incidència de coronavirus

Durant les últimes 24 hores s’han produït 53 noves altes de pacients diagnosticats de coronavirus. Per tant, amb aquestes noves altes, s’eleva a 9.761 el nombre de persones que ja han superat la malaltia en tot el territori (1.344 a Castelló, 3.577 a Alacant i 4.840 persones a la província de València). Suposen ja el 70% del total de casos positius

Quant a casos positius nous, des de l’actualització d’aquest divendres s’han detectat 37 nous casos a través de PCR que eleven a 10.850 el total de positius des que va començar la pandèmia. Per províncies, aquesta és la distribució:

· 5 a Castelló. Total: 1.480
· 10 a Alacant. Total: 3.778
· 22 a València. Total: 5.587
· 5 casos de desplaçats (no nous)

El nombre de positius per test ràpid és de 3.686.

En l’actualitat hi ha 25 persones menys ingressades als hospitals valencians respecte a aquest divendres, en concret són 367 persones ingressades (30 a Castelló, 105 a Alacant i 232 a València). En les UCI la tendència també és descendent, i en aquests moments hi ha 58 persones ingressades, 9 menys que en l’última actualització (5 a Castelló, 31 a Alacant i 22 a València). Els ingressos en UCI s’han reduït un 50% durant el mes de maig i les hospitalitzacions un 44%.

Des d’ahir s’han produït 8 noves defuncions, la qual cosa eleva a 1.381 les persones que han mort en la Comunitat Valenciana per coronavirus: 207 a la província de Castelló, 481 a Alacant i 693 a la província de València.

Des de l’última actualització de dades, s’han registrat 21 altes més en professionals de la Sanitat, la qual cosa eleva a 2.027 les altes. El nombre total de positius en professionals en aquests moments és de 658.

El nombre total de proves dutes a terme per a la detecció del coronavirus han sigut 245.667 de les quals 161.673 han sigut a través de PCR i 83.994 a través de test ràpid.

Video Thumbnail
Coronavirus CV comunicado 16-05-2020
La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha mostrat la seua satisfacció per la decisió, comunicada aquest divendres pel Ministeri de Sanitat, que la Comunitat Valenciana, en el seu conjunt, estiga en la fase 1 a partir d'aquest dilluns, alguna cosa que ha atribuït al "immens
Roda de premsa íntegra de la consellera de Sanitat, Ana Barceló

Actualització de la situació
en residències

Hui dia, hi ha algun cas positiu en 86 centres (11 a la província de Castelló, 32 en la d’Alacant i 43 a la província de València).

· Residents amb nous positius: 9
· Personal treballador amb nous positius: 5
· Residents que han mort: 4

En aquests moments, es troben sota vigilància activa de control sanitari 28 residències en la Comunitat Valenciana: 8 a la província de Castelló, 7 a la província d’Alacant i 13 a la província de València.

Les dades al
nostre territori

Les dades al territori del Departament de Salut de Vinaròs deixen registrat dos nous positiu en les darreres 24 hores, el que suma un total de 219 afectats en el total de la pandèmia. En els darrers deu dies no s’ha registrat cap mort relacionada amb el coronavirus, deixant la xifra en 29 des del passat dia 6 de maig.

Gràfic en temps real

Pertanyen al Departament de Salut de Vinaròs les localitats del Baix Maestrat, Catí (Alt Maestrat) i totes les de la comarca dels Ports excepte Vilafranca, Ares del Maestrat i Castellfort, sent aquests tres pobles dependents de l’àrea sanitària de Castelló.

Directe