Quatre nous positius de coronavirus al territori en 24 hores

En els darrers nou dies no s'ha registrat cap mort relacionada amb la pandèmia al Departament de Salut de Vinaròs

Un hospital de la Comunitat Valenciana, en una imatge d'arxiu

Les hospitalitzacions per coronavirus en la Comunitat Valenciana s’han reduït un 40% en el que portem de mes, de la mateixa manera que els ingressos en les Unitats de Vigilància intensiva (UCI), que han baixat un 44%. Si es compara amb principis del mes d’abril, el descens ha estat d’un 82% i un 81,6%, respectivament, unes xifres que demostren una clara millora de la pressió assistencial i de la incidència de la pandèmia en la Comunitat.

Les altes a pacients amb coronavirus, al seu torn, han registrat un increment d’un 38% en els últims 15 dies, i s’han multiplicat per 40 des de principis del passat mes. A més, avui dia suposen ja gairebé el 70% de tots els casos positius, un percentatge que també ha augmentat respecte a començaments del mes de maig, quan rondaven el 58% i, sobretot, respecte a començaments del mes d’abril, quan només representaven el 4% del total de casos confirmats.

Pel que respecta als casos actius, s’han reduït en 9 punts en aquests 15 dies de maig, passant de suposar el 32% l’1 de maig al 23% actual. A principis d’abril, els actius representaven el 89% dels casos de coronavirus confirmats en la Comunitat Valenciana.

Durant les últimes 24 hores s’han produït 218 noves altes de pacients diagnosticats de coronavirus. Per tant, amb aquestes noves altes s’eleva a 9.708 les persones que ja han superat la malaltia en tot el territori (1.339 a Castelló, 3.541 a Alacant i 4.828 persones a la província de València).

Quant a casos positius nous, des de l’actualització d’aquest dijous s’han detectat 29 nous casos a través de PCR que eleven a 10.813 el total de positius des que va començar la pandèmia. Per províncies:

▸ 6 a Castelló. Total: 1.475
▸ 3 a Alacant. Total: 3.768
▸ 20 a València. Total: 5.565
▸ 5 desplaçats (no nous)

El nombre de positius per test ràpid és de 3.579.

Avui dia, hi ha 19 persones menys ingressades als hospitals valencians respecte al dia d’ahir, en concret són 392 persones ingressades (35 a Castelló, 115 a Alacant i 242 a València). En les UCI la tendència també és descendent, i en aquests moments hi ha 67 pacients ingressats, 2 menys que en l’última actualització (5 a Castelló, 34 a Alacant i 28 a València).

Des del dijous, s’han produït 9 noves defuncions, la qual cosa eleva a 1.373 les persones que han mort en la Comunitat Valenciana per coronavirus: 206 a la província de Castelló, 480 a Alacant i 687 a la província de València.

Des de l’última actualització de dades, s’han registrat 33 altes més en professionals sanitaris, la qual cosa eleva a 2.001 les altes. El nombre total de positius en professionals en aquests moments és de 681.

El nombre total de proves dutes a terme per a la detecció del coronavirus han estat 237.945 de les quals 156.383 han estat a través de PCR i 81.562 a través de test ràpid.

Actualització de la
situació en residències

Avui dia, hi ha algun cas positiu en 93 centres (13 a la província de Castelló, 35 en la d’Alacant i 45 a la província de València).

▸ Residents nous positius: 24
▸ Treballadors i treballadores nous positius: 11
▸ Residents morts: 6

En aquests moments, es troben baix vigilància activa de control sanitari 28 residències en la Comunitat Valenciana: 8 a la província de Castelló, 7 a la província d’Alacant i 13 a la província de València.

Les dades al
nostre territori

Les dades al territori del Departament de Salut de Vinaròs deixen registrat quatre nous positiu en les darreres 24 hores, el que suma un total de 217 afectats en el total de la pandèmia. En els darrers nou dies no s’ha registrat cap mort relacionada amb el coronavirus, deixant la xifra en 29 des del passat dia 6 de maig.

Gràfic en temps real

Pertanyen al Departament de Salut de Vinaròs les localitats del Baix Maestrat, Catí (Alt Maestrat) i totes les de la comarca dels Ports excepte Vilafranca, Ares del Maestrat i Castellfort, sent aquests tres pobles dependents de l’àrea sanitària de Castelló.

Directe