Un nou positiu incrementa fins als 213 el total d’afectats pel coronavirus al territori

Al Departament de Salut de Vinaròs no s'ha produit cap mort des de fa 8 dies

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha destacat que és el segon dia consecutiu en el qual les Unitats de Vigilància intensiva (UCI) de la Comunitat Valenciana no han registrat cap ingrés per coronavirus. Així mateix, en aquests moments queden actius 3.300 dels casos detectats des de l’inici de la pandèmia, la qual cosa suposa el 23%. A la província d’Alacant representa el 20% i a Castelló i València el 25%.

D’altra banda, la consellera ha assenyalat que durant les últimes 24 hores s’han produït 222 noves altes de pacients diagnosticats de coronavirus. Per tant, amb aquestes noves altes s’eleva a 9.490 les persones que ja han superat la malaltia en tot el territori, la qual cosa equival a gairebé 7 de cada 10 persones (1.312 a Castelló, 3.446 a Alacant i 4.732 persones a la província de València).

Quant a casos positius nous, des de l’actualització d’aquest dimecres s’han detectat 24 nous casos a través de PCR i 85 a través de test ràpid, que eleven a 10.784 per PCR i 3.370 per test ràpid el total de positius des que va començar la pandèmia. Per províncies (PCR):

▸ 1 a Castelló. Total: 1.469
▸ 8 a Alacant. Total: 3.765
▸ 15 a València. Total: 5.545
▸ 5 desplaçats (no nous)

Així mateix, Barceló ha explicat que continua en descens el nombre de persones hospitalitzades. Avui dia, hi ha 26 persones menys ingressades als hospitals valencians respecte al dia d’ahir, en concret són 411 persones ingressades (36 a Castelló, 117 a Alacant i 258 a València). En les UCI la tendència també és descendent, i en aquests moments hi ha 69 pacients ingressats, 9 menys que en l’última actualització (6 a Castelló, 31 a Alacant i 32 a València).

Des del dimarts s’han produït 9 noves defuncions, la qual cosa eleva a 1.364 les persones que han mort en la Comunitat Valenciana per coronavirus: 205 a la província de Castelló, 479 a Alacant i 680 a la província de València.

Des de l’última actualització de dades, s’han registrat 27 altes més en professionals sanitaris, la qual cosa eleva a 1.968 les altes. El nombre total de positius en professionals és de 2.675 (1.826 per PCR i 849 test ràpid), dels quals 707 romanen actius (55 a Castelló, 288 a Alacant i 364 a València).

El nombre total de proves dutes a terme per a la detecció del coronavirus han estat 232.276 de les quals 152.361 han estat a través de PCR i 79.915 a través de test ràpid.

Actualització de la situació en residències

Avui dia, hi ha algun cas positiu en 93 centres (13 a la província de Castelló, 35 en la d’Alacant i 45 a la província de València).

▸ Residents nous positius: 6
▸ Treballadors nous positius: 1
▸ Residents morts: 1

En aquests moments, es troben sota vigilància activa de control sanitari 28 residències en la Comunitat Valenciana: 8 a la província de Castelló, 7 a la província d’Alacant i 13 a la província de València.

Video Thumbnail
Coronavirus CV comunicado 14-05-2020
La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha destacat que és el segon dia consecutiu en el qual les Unitats de Vigilància intensiva (UCI) de la Comunitat Valenciana no han registrat cap ingrés per coronavirus. Així mateix, en aquests moments queden actius 3.300 dels casos dete
Roda de premsa íntegra de la consellera de Sanitat, Ana Barceló

Les dades al
nostre territori

Les dades al territori del Departament de Salut de Vinaròs deixen registrat un nou positiu en les darreres 24 hores, el que suma un total de 213 afectats en el total de la pandèmia. En els darrers vuit dies no s’ha registrat cap mort relacionada amb el coronavirus, deixant la xifra en 29 des del passat dia 6 de maig.

Gràfic en temps real

Pertanyen al Departament de Salut de Vinaròs les localitats del Baix Maestrat, Catí (Alt Maestrat) i totes les de la comarca dels Ports excepte Vilafranca, Ares del Maestrat i Castellfort, sent aquests tres pobles dependents de l’àrea sanitària de Castelló.

Directe