Peníscola posa en marxa el procediment per sol·licitar l’ampliació de terrasses

Conservant el major nombre de taules fins al màxim permés del 50%

L’àrea d’Urbanisme de l’Ajuntament de Peníscola, després de conéixer la informació publicada dissabte passat per part del Govern d’Espanya sobre la normativa que regula la fase 1, ha elaborat i ha posat ja a la disposició dels veïns de la localitat dos procediments administratius amb els quals “garantir l’acompliment de la normativa en matèria sanitària i de seguretat per part de les nostres empreses locals” segons ha explicat el mateix regidor de l’àrea, Jorge Rovira, “així com ajudar que les restriccions imposades pel Ministeri de Sanitat afecten el menys possible a la seua economia, permetent que els espais d’ocupació de la via pública puguen ampliar-se per garantir la distància social exigida per al desenvolupament de l’activitat, conservant el major nombre de taules per als seus clients fins al màxim permés del 50% respecte a l’any anterior, que marca el Govern”

D’aquesta manera “hem sigut diligents i ràpids, perquè ahir mateix vam posar els protocols i procediments en coneixement de la població a través dels canals d’informació institucionals” ha posat en valor l’edil, “sabem de la necessitat del sector d’arrancar, de la dependència de moltíssimes economies familiars d’això, per això estem i estarem amb ells” ha assegurat.

En aquest sentit, Rovira ha confirmat que ahir es va informar dels procediments administratius a seguir i des d’avui a les vuit del matí, està habilitada la tramitació telemàtica a través de la seu electrònica del web municipal, també la tramitació presencial, amb cita prèvia, en el Servei d’Atenció Ciutadana.

“La flexibilitat com a premissa;
la seguretat, com a objectiu”

En primer lloc, s’ha establert un procediment per a la reobertura de les terrasses a l’aire lliure existents a través d’una declaració responsable en la qual s’indicarà el nombre de taules i cadires a instal·lar i l’aforament màxim de la terrassa en funció d’aquests elements. Aquesta declaració s’ha d’acompanyar d’un plànol acotat, en el qual quede representada gràficament la distribució de les taules i cadires a l’interior de la terrassa i les distàncies de separació entre aquestes. “Estudiarem cas per cas” ha explicat el regidor, apel·lant a la seua voluntat de “ser flexibles”.

En segon lloc, l’àrea d’Urbanisme ha protocolitzat un procediment per a l’ampliació de la superfície destinada a la terrassa a l’aire lliure. L’Ordre SND/399/2020, de 9 de maig, del Ministeri de Sanitat, permet la possibilitat d’incrementar el nombre de taules mitjançant ampliació de la superfície d’ocupació. L’Ajuntament trasllada, d’aquesta manera, als empresaris locals de restauració la concreció de la normativa sanitària, recordant en el protocol a complir que s’ha de respectar la proporció del cinquanta per cent entre taules i superfície disponible, duent a terme un increment proporcional de l’espai per als vianants en el mateix tram de la via pública en el qual se situa la terrassa.

“Estem treballant contrarellotge després dels retards en les publicacions per part del Govern, compromesos amb la reactivació econòmica en el nostre municipi i amb l’objectiu comú de continuar sent un municipi lliure de Covid19; estem avançant en el camí correcte i allò responsable és seguir en la mateixa direcció” ha conclòs Rovira.

Directe