Les terrasses podran tindre el 50% de l’ocupació ja en la primera fase

Es podran fer ja també trobades de màxim 10 persones als domicilis

El Govern permetrà reunions d’un màxim de 10 persones, sense importar si són del mateix nucli familiar o no, durant la fase 1 de la desescalada, a la qual accediran el proper dilluns 11 de maig les províncies avançades de la desescalada, segons confirmen fonts governamentals a la Cadena SER. El Govern ho fixarà a través d’una ordre ministerial que es publica demà diumenge.

Les deu persones hauran de guardar les distàncies personals i les normes d’higiene contra la covid-19 com són la rentada de mans, segons informen fonts de l’Executiu. Durant aquestes reunions, les persones hauran de guardar sempre una distància interpersonal de dos metres i mantindre sempre les mesures d’higiene establides. No hauran de ser convivents en el mateix domicili, sinó que poden ser familiars, veïns o amics.

Es rectifica sobre l’ocupació
de les terrasses

El Govern ha ampliat del 30% al 50% l’ocupació màxima de les terrasses dels restaurants i establiments del sector de l’hostaleria una vegada que s’active la fase 1 de la desescalada de les mesures adoptades en el marc de la crisi del coronavirus, prevista per al dilluns 11 de maig. Segons han informar fonts del Govern, en la fase 1, quan es puguen consumir els productes en el propi recinte, les terrasses podran estar obertes amb una capacitat màxima del 50% i no del 30% com va anunciar Pedro Sánchez el dimarts, però sempre que es mantinga una distància mínima de seguretat de dos metres i no hi haja grups de més de deu persones.

Per part seua, els establiments comercials de menys de 400 metres quadrats de superfície podran obrir des d’aquest dilluns, en fase 0 de la desescalada, però sempre que els clients tinguen cita prèvia i es complisquen amb unes exigències d’higienització reforçades. La fase 1 de la desescalada en la lluita contra el coronavirus entrarà en vigor el pròxim 11 de maig en totes les províncies que complisquen els requisits del panell integral d’indicadors dissenyat per l’Executiu.

Directe