Es pot eixir una vegada a fer esport i tornar a eixir amb els xiquets?

Resolem alguns dubtes respecte a la desescalada que també expliquen què podem fer amb el gos

L’epidemiòleg Fernando Simón ha hagut d’aclarir, durant la seua intervenció diària, diverses preguntes sobre les eixides a partir del 2 de maig, quan es posen en marxa algunes mesures d’alleujament del confinament, com els passejos d’adults i l’esport individual. Simón ha sigut clar en afirmar que és compatible eixir a fer esport entre les 6 i les 10 hores i després tornar a eixir per a eixir a passejar una hora amb fills menors de 14 anys.

“Si una persona ix a fer esport al matí i després és el pare que farà una passejada amb el xiquet, entenc que no ha d’haver-hi incompatibilitat entre ambdues”, ha assenyalat. En la mateixa línia, ha explicat que en alguns casos hi ha famílies monoparentals “en els quals la mateixa persona farà totes dues activitats”. “Hem de ser previnguts, anar amb compte, aplicar les mesures”, ha recomanat Fernando Simón que ha convidat a tots, de nou, a practicar la sensatesa en aquests temps complicades.

I què puc fer
amb el gos?

Un dels dubtes que ha sorgit i que no s’aclareix amb la publicació del BOE és la possibilitat de passejar, fer esport o eixir amb xiquets, i a més, fer-ho amb gos i les varietats o combinacions de possibilitats que això comporta.

En localitats majors de 5000 habitants, els adults podran eixir al carrer entre 6 i 10) i a la nit (entre 20 i 23). En cas que tinguen gos podran traure-ho perquè els acompanye durant el passeig permés en aquest horari i amb la mateixa duració estipulada d’una hora i sense allunyar-se més d’un quilòmetre. Era una de les qüestions que no aclaria el BOE en la seua publicació d’aquest matí. El ministeri de Sanitat confirma a la Cadena SER que el gos pot acompanyar a l’amo durant el passeig. L’objectiu és evitar al màxim els contagis i, en aquest sentit, l’animal no és un transmissor del virus.

▸ Està permés córrer amb el gos?
Fins ara només estava permés traure al gos al carrer per a fer les seues necessitats. La novetat a partir d’aquest dissabte és que també podran fer-ho per a acompanyar al seu amo si ix a córrer. El Ministeri de Sanitat ha confirmat aquest extrem a la Cadena SER. Es dóna la circumstància d’algunes races de gos necessiten incorporar en les seues rutines les carreres, alguna cosa que no havien pogut fer fins ara.

▸ El gos pot acompanyar als xiquets?
Els xiquets poden eixir al carrer acompanyats per un adult des de diumenge passat entre les nou del matí i les nou de la nit. Un horari que es veurà modificat a partir d’aquest dissabte quan sol podran fer-lo entre 12 i 19. En aquest cas, Sanitat també confirma que està permés fer el passeig diari amb els fills, tres màxim, i que el gos els acompanye.

Directe