Els alumnes faran l’examen de selectiu al seu propi institut

La mesura assegura espais de separació entre l'alumnat i reducció de desplaçaments

Els alumnes faran l’examen de selectiu al seu propi institut
Un institut dels Ports, en una imatge d'arxiu

Les Proves d’Avaluació del Batxillerat per a l’Accés a la Universitat es realitzaran enguany en els instituts i centres de batxillerat de l’alumnat amb la finalitat de “garantir la seguretat sanitària de totes les persones que participen així com permetre el desenvolupament dels exàmens en les millors condicions”, ha destacat el president de la Generalitat, Ximo Puig.

El responsable del Consell ha llançat un missatge de tranquil·litat a tota la comunitat educativa: “hi ha moltes persones treballant perquè es facen els exàmens amb totes les garanties”.

La decisió s’ha adoptat aquest matí en una reunió celebrada per videoconferència, a la qual han assistit Ximo Puig, la consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual; el conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà; i la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo.

Ximo Puig, en una reunió telemàtia

Aquesta és la proposta que es presentarà aquesta vesprada per a la seua aprovació definitiva en la Comissió Gestora de les PAU, presidida per la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, i formada també per representants de les universitats i la coordinació general de les proves. La comissió es reuneix per a continuar treballant en la coordinació de les proves i el seu correcte desenvolupament.

Mesures específiques
de seguretat

La decisió s’ha pres seguint criteris sanitaris i de la gestió d’afluència als espais d’exàmens.

▸ L’entrada de l’alumnat es farà de forma ordenada i escalonada i en l’accés es prendrà la temperatura, com a mesura de prevenció. Aquesta mesura també s’aplicarà en la finalització de cada jornada de proves, igual que en l’ús dels banys i en l’eixida als espais de descans després de cada examen.

▸ L’objectiu és evitar altes concentracions de persones en poc espai i facilitar el manteniment de les distancia de seguretat.

▸ La Generalitat repartirà màscares i gels de hidroalcohol per a la protecció, tant de l’alumnat com del professorat i de la resta de persones que participaran en l’organització i desenvolupament dels exàmens.

▸ Les proves es desenvoluparan tenint en compte les recomanacions sanitàries de separació entre els estudiants durant la realització de les proves, així com la posada en marxa de protocols de desinfecció i neteja, abans i després de la realització de les PAU.

Ximo Puig ha mostrat el seu agraïment a les conselleries d’Universitats, Justícia, Sanitat i Educació per “el treball de coordinació i pel seu compromís per a col·laborar perquè les proves es desenvolupen en les millors condicions”.

També ha agraït a les universitats i a tot el personal que forma part dels tribunals i al professorat en general tot el seu treball, que “demostra la seua gran professionalitat i el seu lliurament”.

“És un moment decisiu per a les alumnes i alumnes valencians que s’han d’enfrontar a aquesta prova i el fet que puguen fer-la en un entorn amb el qual estan familiaritzats, sense aglomeracions i en condicions de seguretat, els ajudarà en aquests moments”, ha afegit Carolina Pascual.

Directe