Morella reparteix durant el matí més de 50 mascaretes als xiquets

A Vilafranca es lliuraran dilluns i dimarts, per edats

Morella reparteix durant el matí més de 50 mascaretes als xiquets

Després de més de quaranta dies de confinament, els xiquets i xiquetes han pogut eixir al carrer per jugar i passejar. A partir d’avui, els menors de 14 anys poden eixir de casa una hora al dia, acompanyats per un adult i en un radi no superior a un kilòmetre del domicili entre les nou del matí i les 9 de la nit.

La policia local ha repartit mascaretes per als xiquets

Per aquest motiu, l’Ajuntament de Morella ha posat a disposició dels més menuts mascaretes de roba per protegir del virus també a aquest sector. Durant les primeres hores del matí de diumenge, a la seu de la Policia Local ja s’han repartit més de cinquanta mascaretes acompanyades de la normativa vigent sobre els requeriments d’aquesta nova mesura que ahir es publicaven al BOE.

Encara que els més menuts ja poden eixir de casa, es recorda que encara cal seguir les mesures de prevenció i higiene indicades per les autoritats sanitàries, no es pot fer ús dels espais recreatius i cal mantindre una distància d’almenys 2 metres amb altres persones.

De moment, en aquestes primeres hores de diumenge s’ha vist poc moviment pels carrers. Una Alameda buida, alguna bicicleta, i en general, poques ganes d’eixir de casa. Bé siga per la por al virus o perquè en cap de setmana costa matinar, cal esperar, mantindre la calma i seguir les recomanacions per, a poc a poc, tornar a la normalitat.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés ha afirmat en un missatge a les xarxes socials que “avui ha sigut el primer dia de confinament en el que els xiquets i xiquetes han pogut eixir al carrer. Us vull donar les gràcies a totes i tots pel vostre comportament. Sabem que continuem en confinament i que volem vèncer al Coronavirus el més prompte possible”.

Rhamsés ha volgut afegir que “sabem que per aconseguir-ho tenim que seguir les indicacions i continuar fent les coses bé”, el que ací s’ha aconseguit, tot i que “lamentablement, en algunes ciutats, s’han vist imatges del que no devem fer, són una excepció. Nosaltres, ara més que mai, no baixarem la guàrdia. Xiquets i xiquetes de Morella, pares i mares, continuem així, sent conscient de la situació que estem vivint”.

Lliurament per edats
a Vilafranca

Per la seua banda, l’Ajuntament de Vilafranca ha establert un horari per al repartiment de mascaretes per als xiquets i xiquetes de la localitat. L’entrega es farà a la casa de la cultura i distribuïts per franges d’edat “per tal d’evitar aglomeracions”, segons han apuntat fonts municipals.

▸ 3,4 i 5 infantil ▸ Dilluns de 10 -13 
▸ 1r, 2n, 3r, 4r de primària ▸ Dilluns 15-18
▸ 5é, 6é, 1r d’ESO i 2n d’ESO ▸ Dimarts de 10 h a 13 h

L’Ajuntament de Vilafranca també ha volgut dir als “xiquets i xiquetes de Vilafranca, moltes gràcies pel vostre comportament” i recordar que “siguem conscients que continuem en confinament”

Directe