Dos dies sense cap mort per coronavirus i només un nou positiu al territori

Aquest cap de setmana s'ha reforçat el personal de la residència de Morella

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha comparegut aquest dilluns per a actualitzar la informació sobre la incidència del coronavirus en la Comunitat Valenciana. Barceló ha destacat que s’han donat un total de 4.629 altes (82 des de l’actualització d’aquest diumenge): 494 a la província de Castelló, 1.701 en la d’Alacant i 2.434 a la província de València.

A més, s’han detectat 89 nous casos positius, que eleven a 10.339 el total de casos positius, dels quals es troben actius en aquests moments 4.626. Del total, 1.039 es troben ingressats a l’hospital i 217 d’ells en l’UCI.

Dels 89 nous casos positius, 2 es troben a la província de Castelló, 29 en la d’Alacant i 58 en la de València. Dels 2 casos de la província de Castelló, un pertany al Departament de Salut de Vinaròs, d’on formen part les comarques del Baix Maestrat i Els Ports, excepte Vilafranca, Castellfort i Ares del Maestrat.

Per províncies, el nombre total de casos positius és de 1.325 a la província de Castelló, actius 687 (140 hospitalitzats, 30 d’ells en l’UCI), 3.577 a la província d’Alacant, actius 1.475 (267 hospitalitzats i 81 d’ells en l’UCI), i 5.437 a la província de València, actius 2.464 (632 hospitalitzats i 106 d’ells en l’UCI). El total de casos positius al Departament de Salut de Vinaròs és de 170.

El nombre de professionals de la Sanitat que han donat positiu en total és de 1.626 (217 a la província de Castelló, 632 en la d’Alacant i 777 a la província de València). De tots ells, han rebut ja l’alta 781 persones.

Fins a l’actualitat s’han produït un total de 1.084 defuncions en la Comunitat Valenciana: 144 a la província de Castelló, 401 a l’Alacant i 539 en la de València. Cal destacar que, en els darrers dos dies no s’ha produït cap defunció al Departament de Salut de Vinaròs.

Les proves que han donat un resultat negatiu fins al moment són 71.982 (62.865 a través de PCR i 9.117 a través de test ràpids).

Gràfic en temps real

Actualització de la situació
en residències

La consellera ha actualitzat també la situació de les residències de la Comunitat Valenciana. En aquests moments hi ha casos positius en 101 centres (18 a la província de Castelló, 18 en la d’Alacant i 65 a la província de València).

▸ Residents que han donat positiu: 1.579
▸ Personal treballador que ha donat positiu: 440
▸ Residents que han mort: 375

Roda de premsa íntegra d’Ana Barceló, consellera de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat Valenciana

En aquests moments, es troben baix vigilància activa de control sanitari 33 residències en la Comunitat Valenciana:

▸ 9 a la província de Castelló: 1 en el departament de Vinaròs -la Residència San Juan Bautista de Morella-, 4 en el departament de l’Hospital General de Castelló i 3 en el departament de la Plana. La novena residència pertany al departament de Sagunt, encara que està situada en un municipi de la província de Castelló.

▸ 9 a la província d’Alacant: 2 en el departament d’Alcoi, 1 en el departament de la Marina Baixa, 2 en el departament de Sant Joan, 2 en el departament d’Elda i 2 en el departament de l’Alacant- Hospital General.

▸ 15 a la província de València: 1 en el departament de Sagunt, 2 en el departament Clínic-Malva-rosa, 4 en el departament de la Fe, 5 en el departament de Requena, 1 en el departament de l’Hospital General de València, 1 en el departament de la Ribera i 1 en el departament de Xàtiva-Ontinyent.

Reforç de personal a la
residència de Morella

Segons ha confirmat l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, a Els Ports Ràdio, aquest cap de setmana ha hagut un nou reforç de personal a la residència San Juan Baustita. “Estem camí de que la situació s’estabilitze, però no podem baixar la guàrdia”, donat que “volem que les dades continuen sent bones” com en els darrers dies.

Rhamsés veu fins i tot “positiu que es faigue un seguiment exhaustiu de centre”, per part de la Fiscalia, segons apunten informacions del passat divendres, alhora que dóna el “màxim suport a tots els professionals que treballen al centre” que, des de part de l’Ajuntament, se’ls està proporcionant habitatges, donat que és un moment “complicat per a trobar personal” treballador a l’estar molt sol·licitat per tot arreu.

Directe