La Fiscalia investigarà la residència de Morella

Es farà a tots els centres amb més de 10 morts per veure si tenen suficients mitjans

La UME preparant-se per desinfectar la residència, la passada setmana

La Fiscalia investiga les residències de la tercera edat en les que han mort més de 10 ancians per coronavirus, pel que s’han obert investigacions en, al menys, vuit centres de la Comunitat Valenciana, entre els que es troba la Residència San Juan Bautista de Morella i un altre centre de la província de Castelló i tres centres a València i tres altres d’Alacant.

Es busca esbrinar si tenen
els mitjans necessaris

La investigació, en principi en forma d’expedients de protecció civil, busca esbrinar què ha succeït en aquests centres i, sobretot, si tenen el material necessari i la protecció deguda tant per als residents com per als treballadors dels centres.

Per tant, no es tracta d’una investigació penal sinó actuacions de seguiment de l’evolució d’aquests centres davant la covid-19, iniciats als geriàtrics on s’han produït més de 10 morts.

Al respecte, la consellera de Sanitat, de qui depenen els centres geriàtrics intervinguts com és el cas del de Morella, ha afirmat que “a les residències hi ha moltes persones majors i cadascuna té un estat de salut diferent. Les defuncions es produeixen pel seu estat de salut, són persones molt majors que ja se’ls complica habitualment en estacions d’hivern i això fa que al costat d’altres patologies i en aquesta situació tristament els afecte molt més”, però que “no ens conta que els falte material”.

Directe