S’eleven a sis els morts per coronavirus a la residència de Morella

El dimecres van morir dos nous residents, mentre Rhamsés Ripollés anuncia el reforç sanitari

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha actualitzat aquest matí de dijous les dades respecte a la pandèmia de coronavirus.

S’han donat 386 nous casos positius en les darreres 24 hores arreu de la Comunitat Valenciana, 28 d’ells registrats a la província de Castelló. 214 malalts castellonencs estan ingressats a causa del coronavirus, i d’ells 42 estan a la UCI. Barceló ha celebrat que s’han donat 432 altes, 192 des de l’actualització del dimecres: 28 a la província de Castelló, 172 en la d’Alacant i 232 a la província de València.

El número de professionals sanitaris que han donat positiu a la Comunitat Valenciana ascendeix a 1.048, 126 d’ells a la província.

La consellera ha explicat que les persones que necessiten els seus medicaments i no han d’eixir de casa per a anar a la farmàcia perquè tenen símptomes de coronavirus o perquè pertanyen a grups de risc (persones majors de 60 anys, embarassades o amb patologies com a hipertensió arterial, diabetis, malalties cardiovasculars i pulmonars, càncer o immunodeficiències), poden trucar al telèfon 900 36 22 36 o enviar un correu electrònic a medicamentsadomicili@gva.es. D’aquesta forma, la farmàcia més pròxima els portarà les seves medicines a casa, evitant desplaçaments i reduint així el risc de contagi. També poden sol·licitar-les a través dels serveis municipals de la seva localitat, com és el cas de Morella, on s’ha posat en marxa en els darrers dies.

Roda de premsa íntegra d’Ana Barceló, consellera de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat Valenciana

Respecte a les residències, a dia d’avui, s’han de comptabilitzar dues noves morts a la residència de Morella -segons ha pogut saber comarquesnord-, tot i que des de Sanitat no es donen números ni per residències ni per províncies, sinó només el total de defuncions a la Comunitat Valenciana.

▸ Residents que han donat positiu: 536
▸ Personal treballador que ha donat positiu: 166
▸ Residents que han mort: 118

Rhamsés anuncia 10 nous
professionals per a la residència

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, en un comunicat en vídeo diu que, davant les noves morts, “és moment d’estar al costat dels familiars i dels treballadors” alhora que anuncia que, avui dijous, “comença un reforç de 10 professionals tant d’infermeria com de geriatria a la residència gràcies a la suma de les administracions. Un reforç que ja s’havia produït en els darrers dies i que avui s’intensifica”.

Rhamsés Ripollés és l’alcalde de Morella

Un dia més, Ripollés agraïa el comportament dels ciutadans en una ciutat en què ja existeixen més casos positius fora de les parets de la residència. També a aquelles associacions que han anunciat el seu suport al fons d’emergència. També demanava que “totes les necessitats de famílies amb problemes econòmics o d’altra índole l’Ajuntament per a que se’ls puga ajudar com s’està fent fins ara”.

A aquest respecte, l’empresa Aigües de Morella ha recordat que durant aquest període d’estat d’alarma no es tallarà el subministrament a cap persona per manca de pagament. D’altra banda la cara més amable serà quan tot açò acabe amb una exposició de les manualitats i activitats que facen en casa menuts i grans.

Directe