Marie Claire recupera vora 100 treballadors de l’ERTE per a fer mascaretes

L'empresa vilafranquina ha rebut l'homologació i n'elabora ja unes 25.000 al dia

La planta de Vilafranca, en una imatge d'arxiu

L’empresa vilafranquina Marie Claire és una de les cinc empreses que han estat seleccionades per la Generalitat Valenciana per tal d’elaborar mascaretes i bates mèdiques per a fer front al coronavirus. Des d’aquest dilluns la fàbrica de calces i calcetins de Vilafranca ha reorientat la seua producció, tant a la seu dels Ports com la de Borriol, per tal de fabricar entre 20.000 i 25.000 mascaretes al dia i enter 10.000 i 15.000 bates.

Tots aquests productes compleixen la normativa sanitària al respecte i estan homologades totalment per l’Institut Tecnològic Tèxtil Aitex, pel que no qualsevol empresa pot confeccionar el material sanitari, ja que requereix. Precisament la homologació era un dels principals obstacles a l’hora de fabricar aquest tipus de producte, una situació nova per a la firma.

Per una altra banda tot l’equip d’I+D de Vilafranca, segons explica l’empresa en una nota de premsa, està intentant desenvolupar una mascareta amb propietats “Antimicrobianes” i amb un tractament especial “Fluoro carbonado” que repel·leix els líquids, fabricada en les maquines que habitualment produeixen les mitjanes, sent conscients que encara que no es pugue considerar una mascareta quirúrgica, pot ajudar a disminuir els contagis entre la població, per a afavorir així l’ús de les màscares quirúrgiques exclusivament al personal sanitari

Amb la posada en marxa d’aquesta nova línia de producció de l’empresa tèxtil, al voltant de 100 persones -aproximadament un terç de la planta de producció- que havien entrat a formar part d’un ERTE tornaran de nou al seu lloc de treball.

Directe