Diputació ofereix ajuda als ajuntaments afectats pel temporal

"Perquè tornen a la normalitat quan abans millor”

Amb la retirada progressiva de la borrasca Glòria, que ha agranat la província des del diumenge amb pluja, neu, vent i temporal costaner, la Diputació de Castelló ha començat hui a valorar-ne els danys i passar a l’acció “perquè la normalitat torne el més prompte possible als nostres pobles”. Així s’ha expressat el president de la institució provincial, José Martí, abans d’anunciar que promourà una resposta conjunta de totes les institucions competents perquè “per a les vacances de Pasqua totes les platges castellonenques estiguen en les millors condicions per a rebre als turistes que busquen en la nostra terra sol i platja”. Així doncs, en breu es posarà en contacte amb la subdelegada del govern a Castelló, Soledad Ten, per a parlar de la qüestió.

La Diputació Provincial ha estat la primera en posar el fil a l’agulla i des de hui mateix ha posat a disposició dels ajuntaments afectats maquinària del Consorci per avançar en les tasques de neteja dels fronts litorals, el més afectat per la fúria de la mar, que ha provocat en diverses localitats la desaparició de les platges, inundacions d’habitatges i destrosses en els passejos marítims. En concret, les màquines ja treballen a Peníscola, Benicarló i Vinaròs i prompte també ho faran a Almenara i Almassora, amb material per a treure l’aigua de zones inundades. El diputat de Bombers, Abel Ibáñez, ha explicat que els consistoris poden fer la seua petició a través del servei de bombers, qui ho facilitarà en el menor temps possible.

El propi diputat ha recorregut aquest matí la costa castellonenca per a comprovar aquestes primeres intervencions i ha demanat “paciència” a la població, perquè “recuperar-nos d’aquest temporal no serà ràpid. Poques vegades s’ha vist un episodi de mala maror tan important com el que hem viscut aquests dies”.

Ajuda també
per a l’interior

Per la seua banda, el diputat de Desenvolupament Rural i Carreteres, Santi Pérez, s’ha desplaçat als Ports per a supervisar les tasques de retirada de la neu acumulada a la comarca, la qual ha estat completament aïllada durant dos “llargs i difícils dies”.

A hores d’ara, a banda del cos de bombers provincial, també estan a la zona més de 100 efectius de la Unitat Militar d’Emergències (UME), després que es declarara ahir l’Emergència 1 per nevades. Això ha permés que hui la major part de carreteres dels Ports ja estiguen operatives, tot i que s’ha de fer ús de cadenes.

Al respecte, Pérez ha fet una crida a la gent de fora de la comarca a que “eviteu completament circular cap a les zones afectades per a vore la neu perquè encara hi ha molta faena per a fer i no es pot garantir la seguretat de tots”. El dispositiu continuarà a ple rendiment, almenys, fins al divendres. El pas per les poblacions afectades també s’ha complementat amb la visita al parc de Bombers de Morella.

Directe