La borrasca Gloria no arriba als Ports amb la força que s’anunciava

S'han reforçat els equips mèdics, per a que cap poble tingue lluny el facultatiu de guàrdia

La borrasca Gloria no arriba als Ports amb la força que s’anunciava

La borrasca Gloria no està resultant tant virulenta ací, a les comarques del nord de Castelló, com en altres zones de la Comunitat Valenciana. Encara i així, la neu que va començar a caure aquest diumenge, ja en les primeres hores va provocar algunes incidències, especialment a les vies de comunicació.

Així tant a la carretera d’Ares, com a la de Vilafranca i Vallibona, els equips de neteja de les llevaneus, van tenir que auxiliar diversos vehícles. L’ajuntament de Vilafranca es va veure obligat a demanar que no s’entrara ni eixira del poble en vehicle. I és que, a banda del perill per als conductors, també es dificultava la tasca per netejas les carreteres de neu.

Avui s’espera el gruix d’aquesta anunciada nevada, i poc a poquet va sumant els litres d’aigua que ens porta, i els centímetres de blanc que es queden en els montes i camins.

Les escoles de Vilafranca, Olocau del Rei, Castellfort i Portell no han obert avui. Tampoc la de Forcall, però en este cas per qué tenien festiu local. L’aulari de Cinctorres presta servei, i també el seu menjador escolar. A Morella el transport escolar no ha funcional, però els centres educatius i els seus serveis han estat operatius, això sí, n’eren uns quants els xiquets i professors que faltaven.

Els equips de bombers voluntaris i bombers forestals que ahir van plegar quan ja no hi havia llum, este matí reprenien les tasques per les rutes assignades, en l’inconvenient de que, poc o molt, no ha parat de nevar, i que, a més, el fred engantxe la neu, fins i tot per on s’ha escampat la sal.

Estos dies també s’han reforçat els equips mèdics, per a que cap poble tingue lluny el facultatiu de guàrdia. Així, davant el temporal de varies jornades, les zones bàsiques de salut han distribuït els facultatius en cadascun dels municipis adscrits per estar de guàrdia i operatius en cas de necessitat.

Moltes empreses han funcionat a mig gas en esta jornada, per qué molts treballadors no s’ha arriscat a agafar el cotxe si tenien que transitar per alguna via secundaria del nostre territori. Altres, les empreses agropecuàries, ben segur que hauran tingut que navegar més que les jornades normals.

I és que les explotacions ramaderes, especialment les de extensiu, pateixen els temporals de neu per varies qüestions: els accessos ben sovint van al seu carrec, i arribar a alimentar el ramat sol ser prou complicat en grans acumulacions. Al respecte la Cooperativa Comarcal Sant Antoni Abad, va avançar la passada setmana, les comandes d’alimentació de granges i explotacions dels seus socis ramaders, en previsió de les dificultats que podrien tenir si les previsions es realitzaven.

Directe