Morella acollirà l’arribada del Camí de Conquesta i un concert de Nadal de la UJI

La ciutat compta amb una intensa activitat per al cap de setmana

Foto: Miguel Ángel Troncho

La ciutat de Morella compta amb una agenda molt completa durant tot l’any amb activitats culturals, esportives o d’altres àmbits per a tots els públics. D’aquesta manera, el cap de setmana dels dies 14 i 15 de desembre destaca per l’arribada de la marxa senderista del GR-331 en les etapes 7 i 8, la qual eixirà de Forcall, passarà per Villores i Xiva i arribarà a Morella després de recórrer 21 quilòmetres de l’anomenat Camí de Conquesta.

Vídeo promocional del Camí de Conquesta

Aquesta activitat està organitzada pel Club de Muntanya dels Ports, Trenca Termes i té la col·laboració dels ajuntaments de les quatre poblacions.

La regidora d’Esports, Judit Garcia, ha explicat que “el Camí de Conquesta és una ruta senderista dividida en diferents etapes que recorre els pobles de la comarca dels Ports i ja s’han realitzat algunes de les etapes amb molt bona acollida i participació”. L’edil ha explicat que “les inscripcions encara estan obertes a les oficines de turisme i ajuntaments dels pobles de la comarca i l’eixida serà des de la plaça de Forcall a les 8.30 hores”.

Judit Garcia és la regidora d’esports de l’Ajuntament de Morella

Judit ha comentat que “aquesta ruta és una molt bona oportunitat per a conéixer els pobles dels Ports i tot allò que els uneix a través de recórrer els seus camins i paisatges”. Finalment, ha aprofitat per a “animar i convidar a tots i totes a participar en aquesta caminada que finalitzarà a Morella el dissabte”.

Malú Blasco és la regidora de la Gent Gran de l’Ajuntament de Morella

Pel que fa a l’agenda cultural, Morella acollirà aquest dissabte el Concert de Nadal del cor de la Universitat per a Majors a la seu dels Ports.

Aquest tindrà lloc a les 18.00 hores al Teatre Municipal i l’organitza la Universitat per a Majors de la Universitat Jaume I.

A més, el diumenge es projectarà la pel·lícula #Seguidores a les 19.00 hores al Teatre Municipal.

Preparant el
Nadal a Morella

Morella es prepara per als dies de Nadal amb les activitats tradicionals i festives característiques. Així, el 24 de desembre a les 20.00 hores tindrà lloc la tradicional volta de les nadales, el 31 de desembre, la cursa Sant Silvestre eixirà a les 18.00 hores del carrer Blasc d’Alagó i, a la nit, hi ha prevista una Gran Festa de Cap d’Any amb l’orquestra Monkey i macrodiscomòbil Ado García. A més, a partir del 2 i fins al 4 de gener l’Espai Firal acollirà el Jocambient 2020.

Els Patges reials de SS. MM. els Reis Mags d’Orient arribaran a Morella el 4 de gener a les 19.00 hores i a la nit tindrà lloc el Bureo de Reis a càrrec dels Majorals de Sant Antoni a l’Espai Firal a partir de les 23.30 hores. Els Reis Mags entraran a Morella pel Portal de Sant Miquel el dia 5 a les 19.00 hores. Finalment, el 7 de gener se celebra el dia de Sant Julià, patró de Morella, amb missa, processó i l’acte cívic de lliurament de les Creus de Santa Llúcia, màxima distinció de la ciutat.

Directe