Els xefs locals donaran classes d’alimentació a l’escola

Una oportunitat per incidir d'una forma divertida sobre l'alimentació saludable i la cultura gastronòmica

Els xefs locals donaran classes d’alimentació a l’escola

Un any més a Morella, Avelino Ramón del Restaurant Daluan i Carlos Gutierrez del Restaurant Casa Roque es desplaçaran fins al col·legi verge de Vallivana per a conscienciar als més menuts al voltant d’una bona alimentació.

A escala nacional Pedro Subijana, Susi Díaz, Joaquín Felipe, Yolanda León, Adolfo Muñoz, Pilar Idoate, Jesús Sánchez, Ramón Roteta, Quique Cerro, Charo Val, Sebastián Romero, Pedro Mario y Oscar Pérez, Isabel Alvárez, Manuel Moreno, Pedro Salcedo, Xanty Elias, Marcos Pedraza, Ignacio Muguruza i tants altres cuiners i cuineres més es bolcaran enguany en el Dia del Gust i del producte, es celebra tots els anys el primer dijous de novembre de forma simultània a tota Espanya.

Un any més Euro-Toques, pionera en l’educació alimentària del públic infantil, oirganitza aquest dia amb el suport dels seus patrocinadors oficials, Calzados Robusta, Cuchillos Arcos, Cafes Toscaf, Mahou San Miguel, Ostras Sorlut, Solán De Cabras, Obrerol Monza, Diputación de Jaén i com a proveedor oficial MAKRO, que a més a més ens aporta oli d’oliva verge extra i cacau per als xiquets.

EL DIA DEL BON GUST I DEL PRODUCTE es celebra aquest dijous 7 de novembre i és el dia en el qual els cuiners Euro-Toques, en tot el país, tenen l’oportunitat d’apropar-se a les escoles per impartir una clase “especial” i aportar el seu coneixement als més joves posant petites llavors per conscienciar a favor d’una alimentació saludable, equilibrada i sostenible.

És una oportunitat per a poder incidir d’una forma divertida sobre la forma en la qual utilitzem els nostres sentits al menjar i explicar que és cultura gastronòmica, quins són els productes locals i de qualitat i crear curiositat i consciència per tot allò que engloba l’educació alimentària, y que és tan important per al seu futur com a adults com per al nostre planeta. Portar la cuina d’ahir però amb els ulls i les mans d’avui.

Aquesta activitat serà realitzada el proper dijous per més de 50 cuiners de totes les comunitats, participant en l’acció més de 6000 alumnes repartits per tot el territori. Cuiners d’Andalusia, Aragó, Astúries, Cantàbria, Castilla la Mancha, Castilla i Lleó, Catalunya, Comunitat Valenciana, Madrid, Navarra, País Basc i Tenerife es donaran cita en diferents escoles equipats amb la seua corresponent jaqueteta de cuiner, amb l’objectiu de ser una veu autoritzada a la qual els alumnes de ben segur que faran cas en el seu discurs.

El dia del gust i el producte pretén formar i informar els alumnes i les escoles, que cada dia són més conscients de la necessitat d’una bona educació en l’alimentació i que cada dia estan més a prop que entre tots aconseguim que s’impartesquen aquestes classes com assignatura en totes les escoles.

És una aportació desinteressada i solidària realitzada per alguns dels millors cuiners del país seguint els principis que promouen a Euro-Toques, l’associació més important del sector i que té més de 700 socis a escala nacional.

+ Info en Oficina de Euro-Toques (Telf.: 943 272166 Y 679 495299)

Directe