La Taverna Selecta Rayfe guanya el setè Concurs del Pinxo de Polp a Caduf

Barrafina i La Bodegueta han quedat segon i tercer i Hogar del Pescador ha rebut la menció del jurat

El setè Concurs del Pinxo de Polp a Caduf que organitza la Penya l’Arjup amb motiu de les Jornades Gastronòmiques del Polp a Caduf i Peix de Llotja ha concedit a la Taverna Selecta Rayfe el primer premi per la tapa anomenada «Polp a la mar», una elaboració basada en la cuina tradicional que consta de pataca, allioli, safrà, amb tocs de cuina moderna que aporta una salsa en escabetx amb ceba i polp fumat.

El segon premi ha estat per a Barafina pel pinxo «Octopus’s garden», polp roquer bollit amb tocs orientals i servit sobre un llit de verdures d’arrel, allioli cítric gratinat, algues i escates de bonítol. El tercer premi l’ha aconseguit La Bodegueta pel pinxo «El púlpit», un saquet de polp amb base de pataca, ceba i polp, i mel mostassa casera.

Enguany s’ha estrenat un quart premi en forma de menció que en aquesta edició ha estat per al restaurant Hogar del Pescador pel pinxo «Polp roquer», una simulació del polp amagat entre les roques, elaborada amb pota de polp de Benicarló brasejada sobre roca de milfulls d’humus, xips de pataca violeta i camuflatge de pimentó de La Vera i sal negra.

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ha volgut felicitar els guanyadors i donar l’enhorabona als establiments participants en les Jornades del Pinxo, que «són xicotets plats però amb una gran imaginació dels restauradors de bars i cafeteries de Benicarló».

La regidora de Turisme, Isabel Cardona, també ha felicitat els quatre guanyadors i ha convidat la gent a participar de les Jornades i «que vegen els plats tan creatius i imaginatius que han preparat els nostres restauradors». Per la seua banda, el president de la Penya l’Arjup, Andrés Cornelles, ha donat les gràcies als bars i cafeteries que han participat en el concurs i ha destacat que amb aquest concurs «hem aconseguit l’objectiu de donar a conéixer tot el treball que fan els restauradors i difondre l’element principal de les jornades, que és el polp».

Directe