La UME torna a Vilafranca per fer maniobres de rescat

Es tracta d'una secció experta en actuacions a la muntanya

Video Thumbnail
La UME torna a Vilafranca per fer maniobres de rescat
Es tracta d'una secció experta en actuacions a la muntanya

Vilafranca torna a ser l’escenari durant aquesta setmana de diferents exercicis i maniobres de la Unitat Militar d’Emergències (UME). Es tracta d’un grup molt reduit de militars, experts en el rescat i en la recerca de persones que es puguen perdre a la muntanya. Aquesta secció forma part de la 23ª Secció del 3er Batalló, conegut com a BIEM III i amb base a Bètera (València). Aquest grup ja va participar als exercicis fets aquest hivern a Vilafranca i ha tornat per adquirir més coneixements a les comarques dels Ports, Maestrat i l’Alcalatén.

Els exercicis que està realitzant-se per part de la UME a la zona es centren bàsicament en treballs a barrancs i zones de difícil accés. Han estat a llocs com “La Gotera” a Vilafranca i també a zones del terme de Vistabella als darrers dies.

Les jornades de treball de la Unitat Militar d’Emergències son llargues si bé es té en compte la llum del dia per abandonar els barrancs abans de que caiga la nit. Aquesta secció col·labora estretament amb altres forces de l’Estat davant d’emergències i rescats a la muntanya bé per accidents o per motius climatològics.

La comarca dels Ports i de nou Vilafranca tornen a ser seu i escenari de treballs per part de la Unitat Militar d’Emergències que per segona vegada en aquest any 2019 han visitat la zona.

Directe