La UME fa un simulacre de rescat a les muntanyes dels Ports

Per entrenar maniobres d'emergència, plantegen una situació de 30 persones perdudes

La Unitat Militar d’Emergències porta tota aquesta setmana assentada a Vilafranca realitzant maniobres d’entrenament per a obtenir diferents capacitacions. En concret, per aquestes maniobres, es pretenen treballar les operacions en condicions hivernals. Així, s’ha plantejat una situació en la qual 30 persones s’han perdut a la Palometa i han passat tota la nit al ras. Davant d’aquesta tessitura, s’han mobilitzat tots els efectius i recursos necessaris per a portar a terme el rescat.

Un dels aspectes que es treballe és de la climatologia. Els reptes als quals els soldats s’enfronten són molt diferents depenent del clima, així com els recursos necessaris per a atendre una emergència. Un altre punt important d’aquestes maniobres és la coordinació entre diferents organismes. Així, representants de Creu Roja, Protecció Civil i la policia local han estat presents en diferents moments de la realització d’aquestes maniobres.

No soles els organismes de reposta davant emergències entrenen en aquestes maniobres. Els representants polítics de la zona, amb la subdelegada del govern Soledad Ten al capdavant, també han rebut la seua particular instrucció.

La Unitat Militar d’Emergències utilitza aquestes maniobres per adquirir coneixements i experiència davant diferents tipus de situacions que es poden trobar en l’exercici de les seues funcions. En aquesta ocasió han triat Vilafranca pel seu desig d’entrenar en condicions hivernals. La UME col·labora de forma internacional amb els seus homòlegs de països veïns i tracta d’exportar el seu model a altres cossos de resposta d’emergències.

L’exercici s’ha resolt amb 26 persones trobades i 4 morts.

Directe