Els escriptors Toni Hill i Alexis Ravelo inauguren Morella negra com la trufa

La VI edició del festival gastro-literari amb degustacions, taules redones i presentacions de llibres

La taula inaugural del certamen literari

Morella Negra com la Trufa arranca la seua intensa activitat per acollir taules redones combinades amb degustacions de pinxos elaborats amb trufa dels Ports. Així, avui s’ha realitzat l’acte inaugural a la Llotja de l’ajuntament on l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i el regidor de Turisme i Comissari de Morella Negra, Jorge García, han donat la benvinguda i el tret d’eixida d’aquest festival. A més, han participat també els escriptors Toni Hill i Alexis Ravelo i Laura González de Radio 3.

El festival concentra escriptores i escriptors, periodistes i detectius per a endinsar-se en aquest món criminal i gaudir de la literatura, així com debatre i parlar de temes d’actualitat com el bullying, les clavegueres de l’estat o les trames al voltant de la Catalunya independentista. Així, les diferents activitats s’allarguen durant tot el cap de setmana perquè tots i tots puguen gaudir de la literatura i interactuar amb els autors i autores que participen en Morella Negra com la Trufa.

Morella Negra com la Trufa s’emmarca dins de les XVI Jornades de la Trufa i tracta d’omplir d’activitats el cap de setmana relacionant la literatura i la gastronomia, sobretot, amb el diamant negre com a producte estrella. Jorge ha destacat que “aquest festival ha comptat amb una gran participació en les anteriors edicions i cada any som més en les activitats d’aquest cap de setmana que es presenta molt intens”. Així, l’edil ha aprofitat per a “animar a la gent a visitar Morella per a passar uns dies gastro-literaris dins de tots els atractius de la ciutat”.

Entre els actes de Morella Negra com la Trufa cal destacar l’entrega del Premi Tuber Melanosporum a l’escriptor o escriptora novell amb una novel·la escrita entre setembre de l’any 2017 i agost del 2018. Aquest tindrà lloc demà a les 19.15 hores a la Sala del Justícia de l’ajuntament de Morella.

Directe