La primera etapa de l’Eco Rallye de la Comunitat Valenciana eixirà del Pla d’Estudis

Passarà per l’Hort del Baró i eixirà pel portal de Forcall

Morella es prepara per a albergar l’eixida de l’octava edició de l’Eco Rallye de la Comunitat Valenciana el pròxim 16 d’abril. El Pla dels Estudis serà el punt d’eixida d’aquesta prova amb caràcter internacional i que es tracta de la primera competició automobilística del món que s’engegue amb energies 100% renovables. D’aquesta manera, des de Morella partiran al voltant de 20 equips des del Pla dels Estudis cap al carrer Blasc d’Alagó, giraran cap a la Plaça Colom i baixaran per l’Hort del Baró fins a eixir de les muralles pel portal de Forcall.

Cal explicar que l’eixida i transcurs de l’Eco Rallye de la Comunitat Valenciana es retransmetrà en streaming en els diversos canals de la prova. Aquest es podrà seguir a través del canal de YouTube Eco Rallye de la Comunitat Valenciana, la pàgina web i el Facebook @EcoRallyeCV. Així, a causa de l’actual pandèmia amb la COVID-19, s’aconsella seguir la prova en aquestos canals. També es retransmetrà el pas de la prova pels parcs eòlics de Renomar en la comarca dels Ports. A més, l’organització instal·larà una completa infraestructura de recàrrega inicial a l’estació elèctrica en la qual es concentra l’energia produïda en els parcs de Renomar. Aquesta innovadora instal·lació comptarà amb equipaments ràpids de càrrega de 100 quilovats, els quals s’utilitzaran per primera vegada en una prova d’aquestes característiques.

La regidora d’Esports, Judit García, ha destacat que “es tracta d’una competició innovadora que eixirà des de Morella i pretén potenciar la mobilitat de manera sostenible i l’energia renovable”. L’edil ha comentat que “és un plaer que hagen comptat amb Morella per albergar aquest projecte tan innovador” i ha explicat que “amb el muntatge de les infraestructures per a l’eixida, l’arribada dels vehicles i el transcurs de la prova, produiran alguns talls del trànsit en els carrers per on passen i alguna zona on no es podrà aparcar”.

Pel que fa a Morella, el transcurs i arribada dels vehicles i equips, suposarà algun tall de carrer i afecció a les zones d’aparcament. Així, des del dimecres a la vesprada no es podrà aparcar al Pla dels Estudis a causa del muntatge de la zona d’eixida de la prova. El dijous començaran a arribar els equips a partir de les 17.30 hores pel portal de Sant Mateu fins a les 21.00 hores, quan quedaran tots els vehicles exposats al Pla dels Estudis. Finalment, el divendres a les 12.00 hores es produirà l’eixida de la primera etapa, encara que a partir de les 11.30 hores partiran alguns dels vehicles de l’organització, la qual cosa produirà el tall del trànsit en els carrers del nucli històric per on passa la prova.

Cal recordar que es tracta d’un ral·li de diversos dies en el qual hi ha diferents categories i modalitats. Així, des de Morella parteix la modalitat internacional que compta amb tres etapes. La primera ix de la capital dels Ports i arriba a Castelló, i les altres dues tenen com a seu principal la principal ciutat de la província.

Directe