L’Eco Rallye de la Comunitat Valenciana eixirà des de Morella

Tindrà lloc entre el 16 i el 18 d’abril i serà la primera del món amb energies 100% renovables

L'edició 2020 del certamen

Morella albergarà l’eixida de l’Eco Rallye de la Comunitat Valenciana el 16 d’abril. La del 2021 serà l’octava edició d’aquesta competició de tres dies i es convertirà en la primera convertirà en la primera prova automobilística de món que s’engegue amb energies 100% renovables. Aquest ral·li tindrà lloc des del 16 fins al 18 d’abril i avui s’han obert les inscripcions per a participar.

Per primera vegada, aquesta competició començarà a Morella i la comarca dels Ports on s’ubica el parc eòlic més gran de la Comunitat Valenciana. L’aliança amb Renomar, companyia líder del sector de les energies renovables al territori, se suma aquest any al patrocini d’aquest esdeveniment. Així, l’organització instal·larà una completa infraestructura de recàrrega inicial a l’estació elèctrica en la qual es concentra l’energia produïda en els parcs de Renomar a la comarca dels Ports. Aquesta innovadora instal·lació comptarà amb equipaments ràpids de càrrega de 100 quilovats, els quals s’utilitzaran per primera vegada en una prova d’aquestes característiques. La instal·lació l’han desenvolupat Circutor i myRecarda, patrocinadors tècnics de la prova.

En l’octau Eco Rallye de la Comunitat Valenciana també tindrà un paper protagonista Acciona amb el vehicle Acciona Ecopowered. Aquest és el primer i únic vehicle elèctric 100% que ha finalitzat el Dakar i rodarà en aquesta edició de la prova. El director de l’Eco Rallye de la Comunitat Valenciana, Fernando Labón, ha assegurat que “estem il·lusionats amb aquest projecte,indubtablement complex des del punt de vista logístic i organitzatiu, però que ens permet potenciar el missatge de la mobilitat sostenible” i ha afegit que “és un repte preciós amb el qual ha sigut determinant el recolzament de companyies tan importants com Renomar, que s’ha sumat als habituals patrocinadors i col·laboradors que ens acompanyen des de fa anys”.

D’altra banda, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “es tracta d’una competició innovadora que eixirà des de Morella i pretén potenciar la mobilitat de manera sostenible i l’energia renovable”. L’edil ha comentat que “és un plaer que hagen comptat amb Morella per albergar aquest projecte tan innovador”.

Morella, per tant, acollirà el divendres 16 d’abril l’eixida de la primera etapa, que finalitzarà a la plaça d’Espanya de Castelló on, com ja és habitual, s’ubicarà al Parc Tancat i la infraestructura general de recàrregues. La capital de la Plana seguirà albergant el centre d’operacions de l’Eco Rallye i les sortides i arribades de les jornades de dissabte i diumenge, de la mateixa manera que Orpesa seguirà comptant amb un protagonisme destacat en el recorregut de la competició.

Kia Automoció Cano, l’Ajuntament de Castelló, la Diputació Provincial, Renomar, Acciona i BP Espanya encapçalen la llista de patrocinadors oficials de l’Eco Rallye de la Comunitat Valenciana 2021, en què també figuren altres empreses i institucions com El Corte Inglés, Circutor, myRecarga, el Patronat d’Esports de Castelló, la Generalitat Valenciana, l’Ajuntament de Morella, o l’Ajuntament d’Orpesa.

Directe