Èxit de la 112 Fira de Cantavieja, que es consolida com a referent a Aragó

En total hi ha hagut més de 350 animals en exposició i 180 estands repartits als carrers

Cantavieja ha viscut aquest cap de setmana la fira ramadera de referència a Aragó, arribant a la seva edició número 112. La pràctica totalitat del bestiar subhastat s’ha venut, la qual cosa de mostra la vitalitat del sector en el Maestrazgo. En la subhasta de bestiar selecte que es va celebrar el diumenge es van vendre la totalitat dels exemplars.

Durant l’esdeveniment es va celebrar la subhasta autonòmica de bestiar oví i boví, la subhasta nacional i la subhasta nacional de raça ovina Ojinegra de Terol.

En total hi ha hagut més de 350 animals en exposició i 180 estands repartits als carrers de Cantavieja. Cal ressenyar que hi havia importants ajudes a l’adquisició tant en boví com en oví així com primes ramaderes en oví, boví i equí.

L’alcalde de Cantavieja, Ricardo Altabás, ha destacat “el compromís dels ramaders i els professionals del sector amb la constant millora dels seus bestiars i les seves explotacions”. La fira de Cantavieja suposa una oportunitat per a la millora genètica de la cabanya ramadera amb la vista posada en la sostenibilitat i la millora de la qualitat dels ramats.

Després dels anys de pandèmia que han condicionat el seu desenvolupament, la Fira ha tornat amb força i amb una elevada afluència de visitants malgrat la boira i la pluja del diumenge. Les subhastes de la fira de Cantavieja han tornat a ser les més concorregudes del sector i les que han registrat una major activitat en la compra-venda de bestiar a Aragó. Un any més, la fira també ha estat punt de trobada del sector on els professionals han analitzat la situació de la ramaderia i les perspectives de futur. També va comptar amb una notable assistència la conferència que van oferir els tècnics de UAGA.

Ricado Altabás ha destacat la puixança de la ramaderia en el Maestrazgo i ha agraït als ramaders i professionals del sector la seva implicació durant aquests dies, tant en l’exhibició com en el comerç d’exemplars.

Durant el cap de setmana no han faltat activitats complementàries a la secció ramadera. Tancaments, toros salvatges, l’actuació de Benito Kamelas, discoteca mòbil, rotlle de vaques, toro embolado o l’orquestra Manacor han completat el cap de setmana de fira i festa.

Directe