Diputació fomenta el cultiu de la tòfona per a generar riquesa i oportunitats a l’interior

El Govern Provincial aprova la col·laboració amb TRUFCAS

Pablo Roig i Javier Moliner, a una fira de la tòfona

La Diputació de Castelló ha fet un pas més en el seu foment a la truficultura com a activitat generadora de riquesa i de noves oportunitats a l’interior de la província amb l’aprovació en Ple del conveni de col·laboració amb l’Associació Provincial de Recol·lectors i Conreadors de la Tòfona (TRUFCAS) .

Tal com ha explicat el diputat de Desenvolupament Rural, Pablo Roig, “aquesta iniciativa forma part de l’impuls del Govern Provincial als recursos que ofereix Castelló per a dinamitzar el territori amb la condició de multiplicar les oportunitats de desenvolupament de l’interior de la província”. En definitiva, tal com indica, es tracta de “fomentar totes les oportunitats que brinda al nostre interior el cultiu d’aquest preuat fong”.

Cal tenir en compte que la Diputació ha realitzat diverses jornades formatives dirigides a dotar de recursos i fomentar l’activitat de la truficultura a la província de Castelló, i la via de col·laboració amb aquest col·lectiu incideix a generar aquests recursos que ajudin a potenciar les oportunitats que el cultiu de la tòfona obre als pobles de l’interior.

Servei d’Assessorament en Truficultura

Dins de la línia de promoció i posada en valor de la tòfona com a element vertebrador del turisme en la zona de l’interior, la Diputació va crear el Servei d’Assessorament en Truficultura mitjançant el qual ofereix atenció presencial, telefònica o per e-mail a l’agricultor que compta amb una plantació trufera. “Es tracta de reforçar la tòfona com una alternativa econòmica sostenible per a les comarques de l’interior de la província”, ha explicat Roig.

Directe